TIL SEMI PÅ REKORDTID: Lavrans Solli satte ny nordisk rekord på 100 meter rygg under kortbane-VM i Doha onsdag..

Foto: MAJA SUSLIN / NTB scanpix
TIL SEMI PÅ REKORDTID: Lavrans Solli satte ny nordisk rekord på 100 meter rygg under kortbane-VM i Doha onsdag.. Foto: MAJA SUSLIN / NTB scanpix

Lavrans Solli tangerte sin nordiske rekord

Nordmannen gikk ikke videre fra VM-semifinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lavrans Solli (22) har fått en god start på kortbane-VM i Doha. Onsdag fosset nordmannen inn til ny nordisk rekord på distansen 100 meter rygg.

Tiden 51,33, som er over ett sekund bedre enn hans tidligere rekord på 52,42, holdt til 13. plass i forsøksheatet. Det sendte Solli videre til semifinalen som går av stabelen onsdag ettermiddag. Rekordtiden er to hundredeler bedre enn tidligere innehaver av den nordiske rekorden Pontus Renholm.

I semifinalen onsdag ettermiddag slo Solli inn på nøyaktig samme tid, og 51,33 nok en gang holdt ikke til finaleplass. Han ble nummer sju i heatet og var nummer 14 totalt blant semifinalistene.

Nordmannen gledet seg uansett stort over rekorden tidligere på dagen.

– Kjennes godt med ny nordisk- og norsk rekord på 51,33 på 100m rygg. Over et sekund forbedring, skriver Solli på Twitter.

Solli var med på telefon fra Doha på TV 2 Nyhetskanalen onsdag formiddag.

– Alt klaffet. Jeg kjenner at jeg fortsatt har litt igjen, så jeg håper at det kan gå fortere i kveld, sa Solli til TV 2.

Målsettingen var å forbedre rekorden i semifinalen.

– Jeg håper at jeg kan droppe tiden, i alle fall noen tideler. Det hadde vært veldig kult å sett 50-tallet – om det er 50,99 eller hva det er, sier Solli.

Forrige uke skrev TV 2 om Sollis bytte trener til Sondre Solberg. Han hadde hovedansvaret for Alexander Dale Oen da han vant 100 meter bryst på langbane i Shanghai 2011, og for Aleksander Hetland da han gikk til topps på den halve distansen i Istanbul i 2012.

– Jeg ser en utøver som kan bli veldig bra, men som kanskje har kastet bort noen muligheter i livet sitt, men som nå er på rett vei igjen, sa Solberg til TV 2.

Landslagssjef Petter Løvberg er av dem som har forventninger til Solli før kortbane-VM i Doha.

– Lavrans har hatt en god evne til å være best i internasjonale mesterskap. Det er han som må gå inn i dette mesterskapet med høyest forventninger med tanke på resultater, sier Løvberg.

Den norske troppen til kortbane-VM består av sju svømmere.