Ferrari 250 SWB er noe av det mest eksklusive du kan få tak i. Og da gjelder det naturligvis å ha det rette skiltet også!
Ferrari 250 SWB er noe av det mest eksklusive du kan få tak i. Og da gjelder det naturligvis å ha det rette skiltet også!

Betalte 5,5 millioner – bare for skiltet til  Ferrarien

Gjetter du hva som står på det?

I mange land er det mulig å bestille personlige bilskilt til bilen. Nå ser det også ut til at vi skal få det her i gode, gamle og konservative Norge, om ikke så lenge.

I de landene ordningen har vært i drift lenge, er det naturligvis populært å få fikset egne "spesialskilt". Og da særlig til biler som på en eller annen måte skiller seg ut.

En klassiker som Ferrari 250 SWB er vel noe av det aller mest eksklusive du kan kjøre rundt i akkurat nå. De finnes det ikke mange igjen av. De få som er igjen er stort sett i hendene på svært ivrige, og velstående, Ferrari-entusiaster.

Så også med bilen vi snakker om her. Tidligere eier var ingen ringere enn Eric Clapton, som i sin tid betalte villig vekk for å få skiltet "1 D" på bilen. 

Ny eier er John Collin, som regnes som verdens ledende Ferrari-samler og -forhandler. Og han punget ut den nette sum av 518.000 pund, tilsvarende svimlende 5.563.600 kroner, for det nye skiltet: O 25.

Jody Davies i Driver and Vehicle Agency med skiltet som sørget for rekordsummen.
Jody Davies i Driver and Vehicle Agency med skiltet som sørget for rekordsummen.

Les også: Ferrari-klassiker solgt for 213 millioner kroner!

Handlet mer

Det var en skiltauksjon i regi av Driver and Vehicle Agency i England som sørget for den enorme summen.

Og Collins hadde såvisst ingen planer om å stoppe der. Han svidde av over en halv million kroner for skiltet "250 L" også. Kjekt å ha...

Det skiltet skal nemlig settes på hans svært sjelden 1964 250 GT Lusso. En av verdens vakreste biler.

Les også: Hva tenker du når du krasjer verdens dyreste?

Hadde ikke øvre grense

Etter kjøpene røper Collins at han gjerne hadde betalt mer, ifølge AutoExpress:

- Jeg var fast bestemt på å få dem, det var bare et spørsmål om hvor mye jeg måtte betale for det privilegiet, er han sitert på.

Videre uttalte Collins at han ikke vet hva som hadde vært grensen for hvor mye han hadde vært villig til å betale – men at han ikke ser bort ifra at "0 25" kunne blitt det første 1 million pund-skiltet ...

Les også: Betalte 800.000 kroner - for et nummerskilt

Ikke dyrest i verden

Så da vet du det. Noen har litt andre ting å bruke penger på enn folk flest.

Men tro ikke at herr Collins kan smykke seg med verdens dyreste bilskilt på bakgrunn av denne knuslete investeringen. Ikke i nærheten en gang!

Den "æren" er det nemlig Said Abd al-Khouri - bosatt i Abu Dabi - som har. Han betalte i sin tid over 80 millioner kroner for sitt bilskilt!

Og han hadde ikke den gang en spesiell bil å sette det på en gang. Han gjorde stuntet som en investering - og mente at skiltet senere ville dobles i verdi. Dette var i 2008 - men han holder fortsatt rekorden for verdens dyreste bilskilt. På det står det forøvrig bare: "1".

BRUK KOMMENTARFELTET: Hva ville du helst at det skulle stått på DITT bilskilt?

Les også: Anette (18) får ikke kjøre bestefarens Mercedes i Norge

 

 

 

 

Laster inn forumet...