Brødrene Bø drømmer om å stå på samme pall denne sesongen

Tror det bare er et tidsspørsmål før vi får se «Bø-pallen».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Östersund (TV 2): Det har aldri skjedd før, men Tarjei og Johannes Bø har troen før verdenscupen starter onsdag: denne sesongen kan publikum bli vitne til en "Bø-pall".

– Det kan skje onsdag, for begge er i bra form. Jeg tror det bare er et tidsspørsmål før vi står der sammen på pallen, eller siste skyting. Da ser vi hvem som er det sterkeste kortet i familien, det blir spennende, mann mot mann, sier Johannes Thingnes Bø.

– Team Bø ved siden av landslaget

På tirsdagens pressetreff i Östersund fikk TV 2 brødrene opp på en impulsiv seierspall, med tre trappetrinn. Innslaget kan du se i videoen over. Skiskytterene ble fort enige om hvem som skulle stå på det øverste trinnet:

– Du kan stå der du. Jeg tar sprinten eller jakten i helgen, sier Johannes.

– Er ikke dette litt beskjedent, Johannes?

– Jo, men jeg er jo så vant til å vinne ting. Jeg må oppleve litt på hvordan det er med 2.- og 3.plasser også, svarer 21-åringen.

– Hør på han da! Hva er det du egentlig har vunnet, VM-gull eller OL? Nei, var ikke noe sånt, spør storebror og ler.

Gjennom sesongen er de både søsken, lagkamerater og rivaler.

– Vi to er jo et lite team egentlig, Team Bø, ved siden av landslaget. Vi er litt ekstra på lag, samtidig er han den verste å tape for. Jeg har lyst til å slå ham, sier 26 år gamle Tarjei.

– «Bø-pallen» kan bli en grei vane

18 ganger har Johannes og Tarjei har vært på startstreken i individuelle verdenscup-renn. Men forrige sesong, da Johannes fikk sin store gjennombrudd, var ikke Tarjei like skarp. Derfor har «Bø-pallen» latt vente på seg.

– «Bø-pallen» hadde vært artig å få til, ja. Det kan bli en grei vane for oss det, smiler Johannes.

– Vi må få til dette. Det kan bli nervepirrende TV. Begge gjør opp om seieren og så får du en som er veldig glad og en som er mindre glad, sier Tarjei.

– Jeg tror det blir en kul sesong, sier broren.

Verdenscupen starter for Bø-brødrene i Östersund med normaldistanse onsdag, så følger jaktstart og sprint lørdag og søndag. 

PS! Om Bø-duoen skulle nå målet om samme pall vil det ikke være første gang et brødrepar kaprer to av de tre beste plasseringene. Franske Martin og Simon Fourcade har gjort det samme ved flere anledninger, senest under jaktstarten i Khanty-Mansisjk i mars 2013.