KAN BLI STRAFFET: Mario Balotelli kan igjen være i trøbbel. Et bilde lastet opp på Instagram kan få spissen utestengt i fem kamper.
KAN BLI STRAFFET: Mario Balotelli kan igjen være i trøbbel. Et bilde lastet opp på Instagram kan få spissen utestengt i fem kamper.

Mario Balotelli kan bli utestengt i fem kamper

Spissen kan bli straffet for rasisme og antisemittisme etter et bilde postet på Instagram. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mario Balotelli (24) har en egen evne til å skape overskrifter for hendelser utenfor banen. Nå står den italienske Liverpool-spissen nok en gang i stormen.

Balotelli står overfor en potensiell etterforskning av Det engelske fotballforbundet med beskyldninger om rasisme og antisemittisme. Mandag la Balotelli ut et bilde på Instagram med Nintendo-figuren Mario. Nederst på bildet sto teksten:

«...spenst som en svart mann og samler mynter som en jøde»

Det gikk ikke mange minuttene før Instagram-bildet ble slettet fra Balotellis profil. Like etterpå fulgte han opp med en melding på Twitter.

«Moren min er jøde, så kan alle være snill å holde kjeft».

Selv om Balotelli slettet bildet, kan han nå bli straffet for brudd på FAs retningslinjer for sosiale medier. Minimumsstraffen i rase-relaterte brudd er på fem kamper.

– Vi avskyr alle former for rasisme uansett hvor det er funnet, sier tidligere FA-ansatte Simon Johnson til Telegraph.

Johnson er nå leder i «Jewish Leadership Council».

– Vi oppfordrer FA til å etterforske denne meldingen og iverksette tiltak dersom det er nødvendig, for å lykkes i å sparke rasisme ut av fotballen, sier Johnson.

I Liverpool har klubben varslet at saken vil bli diskutert med Balotelli.

– Vi er klar over oppdateringen som senere er blitt slettet av spillere. Vi kommer til å snakke med spilleren om temaet, sier en talsmann for Liverpool. 

Tirsdag formiddag kom Balotelli med en beklagelse på Twitter for det mye omtalte Instagram-bildet:

«Jeg beklager dersom jeg fornærmet noen. Posten var ment å være anti-rasistisk med humor. Jeg forstår nå at den kan oppfattes motsatt tatt ut av kontekst. Ikke alle meksikanere har bart, ikke alle svarte hopper høyt, og ikke alle jøder elsker penger. Jeg brukte en tegning noen andre har laget fordi den har Super Mario, og jeg tenkte at det var morsomt og ikke støtende. Igjen, jeg beklager»

FA opplyser overfor The Guardian at de ser på saken. Forbundet kan handle dersom de føler at Balotelli «har ført sporten i vanry gjennom kommentarer som inkluderer refernaske til etnisk opprinnelse og/eller farge og/eller rase».

Tidligere har QPR-spiller Rio Ferdinand blitt straffet for en rase-relatert tweet tilbake i 2012. Midtstopperen ble senest i høst straffet med tre kampers karantene av FA for å ha svart en følger på Twitter i upassende ordlag.

For Balotelli kan denne saken skape enda mer negativ publisitet i en sesong der mye har gått galt allerede. Spissen har ikke innfridd på Merseyside og står uten scoringer i Premier League. En skadet Balotelli dro ikke sammen med laget til Leicester for tirsdagens bortekamp. 

SLETTET BILDE ETTER MINUTTER: Mario Balotelli lastet opp dette bildet på Instagram.
SLETTET BILDE ETTER MINUTTER: Mario Balotelli lastet opp dette bildet på Instagram.