Nye VW Passat er allerede en stor hit  i Sverige. Faktisk har så mange som nesten 3.000 bestilt bilen,  uten å ha kjørt den.
Nye VW Passat er allerede en stor hit  i Sverige. Faktisk har så mange som nesten 3.000 bestilt bilen,  uten å ha kjørt den.

Har tatt naboene våre med storm

Aldri opplevd maken til startsalg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Våre naboer i øst har virkelig fått opp øyene for nye VW Passat. Den populære familiebilen, som i disse dager ankommer forhandlerne, er åttende generasjon. Og det er ingen tvil om at den løftes flere hakk sammenlignet med utgående modell.

Foreløpig har svært få potensielle kunder fått se bilen i virkeligheten, og enda færre har fått sittet i den, eller prøvekjørt.

Men likevel er det tydelig at svenske bilkjøpere har tillit til det VW-konsernet har gjort. Bestillingene har nemlig haglet inn i rekordtempo.

Les også: Disse bilene har mest motortrøbbel

Kan passere Volvo

- Vi har aldri tidligere opplevd lignende respons for en ny modell. Vi og våre forhandlere starter lanseringen i kraftig medvind, forteller sjef for VW i Sverige, Sten Forsberg til det svenske nettstedet Teknikens Värld.

Ikke rart at han er fornøyd. Så langt har nemlig nesten 3.000 svensker lagt inn sin bestilling. 

Det ventet at Passat blir en ny favoritt i firmabil-parken hos Söta bror. Kanskje i så stor grad at de til og med gjør det utenkelige: Passerer Volvo på listen!

Les også: De har laget verdens dårligste bil

Stor motor og 4x4

I Sverige forventer man at den sterke 190 hesters dieselmotoren i kombinasjon med 4Motion firehjulstrekk og DSG-automatgir blir bestselgeren.

- Denne modellen er skreddersydd for svenske firmabilkunder. Vi ser også en stor etterspørset etter toppmodellen med 240 hk og biturbo, sier en fornøyd Forsberg til det svenske nettstedet.

Les også: Dette blir tidenes familiebil-duell

Prisforskjeller

Det høres kanskje rart ut at en modell med så stor motor som 190 hk skal bli en volummodell. Men i Sverige er jo prisene noe helt annet enn her hjemme i Norge. Passat med 4Motion og 190 hk har en startpris på 332.900 kroner hos naboene våre. 

De norske prisene starter til sammenligning på 519.000 kroner. Norske kroner ...

Men forhåndsinteressen har vært stor også her hjemme. Rundt 800 forhåndsbestillinger har kommet inn - og målet er at 4.500 nordmenn skal bli eier av en ny Passat neste år.

I Norge er det stasjonsvognen som kommer til å bli klart mest solgt.
I Norge er det stasjonsvognen som kommer til å bli klart mest solgt.

Les også: Nå blir det priskrig på bestselgerne med 4x4

 

 

 

Laster inn forumet...