VIL HA JULEFRED: Manchester United-manager Louis van Gaal (t.h) og konen Truus. Nederlenderen er misfornøyd med at det spilles så mange kamper i juletiden AFP PHOTO / OLI SCARFF
VIL HA JULEFRED: Manchester United-manager Louis van Gaal (t.h) og konen Truus. Nederlenderen er misfornøyd med at det spilles så mange kamper i juletiden AFP PHOTO / OLI SCARFF

Van Gaal misfornøyd med tettpakket juleprogram

– Jeg har kone, barn og barnebarn som jeg ikke får sett i julen, sier Manchester United-manageren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Desember måned er kommet. For klubbene i Premier League betyr det sesongens mest hektiske og intense periode. 

Kamper på rekke og rad preger høytiden i England. Det gjør sitt til at spillere, trenere, støtteapparat og managere ikke får mye tid til å nye julefreden. Det «irriterer» Manchester United-manager Louis van Gaal.

– Jeg har en kone, barn og barnebarn som jeg ikke får sett i julen, sier van Gaal til BBC.

– Men jeg ville jobbe i Premier League, så jeg vil og må tilpasse meg.

Nederlenderen er nok vant med juleferie fra sine år som trener i Ajax, Barcelona, Bayern München og det nederlandske landslaget. Nå står Manchester United og 62-åringen potensielt foran fire kamper på kun ni dager i romjulen.

– Jeg er ikke fornøyd, men jeg kan ikke endre det. Jeg tror ikke det er godt for spillerne, sier van Gaal.

På tradisjonsfylte Boxing Day (andre juledag) starter Manchester United juleprogrammet med et møte med Newcastle på Old Trafford. To dager senere går turen til London og Tottenham, før det nye året innledes med bortekamp mot Stoke 1. januar. Dersom rødtrøyene må spille tredje runde i FA-cupen den 3. januar, har van Gaal ledet laget gjennom fire kamper på ni dager.

Men gledelig er det i alle fall for Manchester United at de omsider ser ut til å ha fått sving på sakene under van Gaal etter en tung start på sesongen. Tre strake trepoengere har ført klubben opp på fjerdeplass på tabellen.