Fra fortvilelse til feiring. Fredag morgen tikket 99.000 kroner inn på Hjørdis Bredesens konto. Det betyr at de siste månedenes bilkjøpsmareritt er over. - Det lønner seg å stå på litt, sier fauskekvinnen til an.no. Foto: Privat
Fra fortvilelse til feiring. Fredag morgen tikket 99.000 kroner inn på Hjørdis Bredesens konto. Det betyr at de siste månedenes bilkjøpsmareritt er over. - Det lønner seg å stå på litt, sier fauskekvinnen til an.no. Foto: Privat

Slik løste bruktbil-marerittet seg

Gjett om Hjørdis ble glad da hun sjekket kontoen ...

Et 11 måneder lang bilkjøpsmareritt tok fredag slutt for Hjørdis Bredesen i Fauske.

- Vi skal nok feire litt i kveld. Det er kun jeg og sønnen min som er hjemme, så vi skal kose oss med god mat og tv. Vi er veldig fornøyde og utrolig lettet. Det betyr veldig mye for privatøkonomien. Å tape opp mot 100.000 kroner merkes jo. Nå kan vi gå inn i adventstida med ro og glede, sier 32-åringen til Avisa Nordland.

Da hun sjekket kontoen fredag morgen, var det kommet inn 99.000 kroner. Det var penger hun nesten ikke hadde turt å håpe på etter alt som har skjedd i kundeforholdet til Bilmax Trondheim det siste året.

Var fortvilet

Det var en fortvilet Hjørdis Bredesen som snakket med an.no onsdag ettermiddag. Nesten ett år hadde gått siden hun kjøpte en brukt Volkswagen Sharan hos Bilmax Trondheim AS. Kjøpet ble tvangshevet i høst, da det viste seg at bilen hadde klare mangler sammenliknet med tilstandsrapporten hun hadde fått fra selger.

Samme dag som Bredesen returnerte bilen med båt fra Bodø til Trondheim, slo Bilmax Trondheim seg selv konkurs.

- Dette er en utrolig fortvilende situasjon å være i. Hvis vi må betale frakten for bilen tur-retur Bodø-Trondheim, går det ut over privatøkonomien når før jul, sa trebarnsmoren til an.no onsdag.

Les mer: Advokat tror Hjørdis bare kan glemme pengene sine

Skeptisk

I løpet av de siste dagene har Bredesen vært i dialog med tidligere daglig leder ved Bilmax Trondheim, Tore Bjørnstad.

Fauskekvinnen forteller at Bjørnstad har gitt uttrykk for at han ønsker å hjelpe henne så langt som det er mulig, men legger til at hun har vært skeptisk.

- Jeg har krevd at all kommunikasjon mellom meg og ham skulle foregå skriftlig. Torsdag kveld skrev han at han prøver å få til en løsning der han betaler tilbake de 99.000 kronene jeg kjøpte bilen for.

Skriftlig krav

Etter det Bredesen kjenner til, er Bjørnstad i ferd med å opprette selskapet Bilmax Trøndelag AS, som skal drive med bilsalg i samme lokaler og med samme hjemmeside som Bilmax Trondheim AS.

Torsdag kveld sendte Bredesen et skriftlig krav til Bjørnstad om at pengene skulle bli utbetalt til henne med én gang det nye selskapet er registrert.

Bjørnstad svarte at han skulle ta en runde på det med de andre eierne av selskapet, og komme tilbake til Bredesen fredag.

Storfornøyd

Fredag morgen våknet 32-åringen til en gledelig beskjed: "Da er 99.000 overført til din konto."

- Dette var utrolig gode nyheter. Fantastisk. Det er akkurat sånn det bør og skal være, sier en storfornøyd Bredesen til an.no.

- Men jeg tror ikke at jeg hadde fått pengene igjen hvis jeg ikke hadde gått ut i media.

- Var nok redd for sitt eget rykte

Bredesen angrer ikke på at hun stod fram i Avisa Nordland med saken.

- Det lønner seg å stå på litt. Jeg tror at den største årsaken til at jeg fikk pengene tilbake er at jeg gikk ut i media. Bjørnstad var nok redd for sitt eget og firmaets rykte. Jeg håper også at han kjente litt på samvittigheten. Forhåpentligvis er det flere som får tilbakebetalt det han skylder dem. Stor ros til Avisa Nordland som har gjort en stor jobb i denne saken. Jeg ønsker også å takke Norlines avdeling Trondheim som har vært meget samarbeidsvillige, og vil takke for all støtte fra kjente og fremmede som har tatt kontakt i denne saken.

32-åringen kommer neppe til å kjøpe bruktbil igjen uten å få gjort en uavhengig NAF-test først.

- Vi kommer aldri til å handle bil verken fra bilforhandlere eller privatpersoner uten at en uavhengig tilstandsrapport er utført. Mitt håp er at alle som vurderer å kjøpe seg bruktbil får tatt NAF-test av bilen, sier Bredesen.

- Ingen kommentar

An.no har vært i kontakt med Tore Bjørnstad i forbindelse med både denne og de to foregående sakene som har blitt skrevet om Hjørdis Bredesens bruktbilkjøp. Han ønsker fortsatt ikke å komme med en kommentar til saken.

Han ønsker heller ikke å si noe om hva som gjorde at Bredesen fikk pengene sine tilbake.

- Hva tenker du om at saken nå er ute av verden?

- Jeg kan dessverre ikke gi noen kommentar til denne saken, sier Bjørnstad.

Les flere saker i Avisa Nordlands motormagasin her

Les også: Dette verkstedet har priser basert på lyder

Laster inn forumet...