VANT IGJEN: Kjetil Jansrud tok nok en verdenscupseier søndag.
VANT IGJEN: Kjetil Jansrud tok nok en verdenscupseier søndag.

Super-Jansrud gjorde rent bord i Lake Louise

Vant super-G-konkurransen og tok sin andre seier på ett døgn. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Jansrud har virkelig funnet formen til sesongstart.

– Helt absurd
Søndag tok han sin andre seier på under et døgn da han gikk helt til topps i super-G-konkurransen i canadiske Lake Louise.

– Det var en fantastisk dag i dag. Men det var litt vanskeligere i dag, et litt annet tempo. Selv om forholdene var bra så krevde det en litt annerledes skikjøring, sier Jansrud etter løpet.

Han synes det var veldig uvant å skulle jage sin andre seier på rad.

– Det er veldig rart for meg å komme fra en seier og skulle jage en ny en. Det er på mange måter helt absurd, sier han.

Nå er forventningene skyhøye til nordmannnen når alpinsirkuset beveger seg til årets VM-løype i Beever Creek.

– Det er klart det er mye forventninger etter en slik helg. Hver helg blir nok ikke som denne. Det er mange om beinet - dette er ikke noe tulleidrett. Jeg gleder meg. Det blir spennende å se hvordan jeg kan hevde meg der, sier han.

– Helt vilt
TV 2s alpinekspert Lars Elton Myhre er mektig imponert over det Jansrud har levert i helgen.

– Rent bord i Lake Louise er egentlig helt vilt. Han vinner med god margin. Det er veldig sterkt. Han er livsfarlig når han er i den dytten som han er i nå, sier han og legger til:

– Man må huske på at dette er en bakke han aldri har mestret før. Nå har han vunnet to renn der. Og nå skal han videre til Beaver Creek hvor han har pleid å gjøre det bra. Det sier utrolig mye om hvilken form han er i. Han er helt overlegen i en bakke der han knapt nok har vært topp ti før. Med den selvtilliten blir det spennende å følge med fremover, sier han.

Tror Lund Svindal blir inspirert
Med to seirer på to renn så langt i sesongen har Jansrud virkelig tatt ansvar i fartsdisiplinene etter at Aksel Lund Svindal ble skadet like før sesongstart.

– Jeg tror nok Aksel bruker dette som inspirasjon. Det er veldig morsomt at Kjetil nå tar opp det som Aksel på en måte la bak seg. I tillegg har vi Aleksander Aamodt Kilde som gjør et bra løp. Bare en dum feil hindret oss i å ha to mann helt der oppe, sier han. 

Nytt nervedrama i målområdet
Akkurat som på lørdag, da han vant utforrennet, var det italienske Dominik Paris som ledet da nordmannen satte utfor.

Nordmannen lå hårfint bak TIL første mellompassering, men satte opp farten og økte til italieneren nedover i løypen.

Fra målområdet så han Matthias Mayer utfordre tiden hans. Men østerrikeren var tre tideler bak nordmannen i mål.

Ingen andre var i nærheten, og Jansrud kunne dermed  juble for sin andre verdenscupseier på ett døgn. Dermed leder han også verdenscupen totalt.

– Sterkt av det norske laget
Seieren blir Norges tredje denne sesongen etter at Henrik Kristoffersen vant slalåm-konkurransen i finske Levi for to uker siden.

– Det er veldig sterkt av det norske laget. Ser man på østerrikerne så har de flere blant topp ti, men de har ingen som er i nærheten av å vinne. Kristoffersens seier var noe av det råeste jeg har sett i slalåm, og han kommer nok til å plage Marcel Hirscher i hele vinter, sier han og slår fast:

– Det er morsomt at de dominerer som de gjør nå. Det er et bevis på det arbeidet de har gjort og den kontinuiteten som ligger i gruppen.