Her står en supersjelden, norsk bilsamling 

Unike biler kan bli dine.

Hvis du har lyst på et restaureringsprosjekt, har du nå en unik mulighet. På et jorde i Buskerud står det nemlig noen helt spesielle biler - og to av dem "gis" bort for vrakpanten. Foto: Privat
Hvis du har lyst på et restaureringsprosjekt, har du nå en unik mulighet. På et jorde i Buskerud står det nemlig noen helt spesielle biler - og to av dem "gis" bort for vrakpanten. Foto: Privat

På et jorde i Modum i Buskerud står det som må være Norges mest spesielle samling av Mini-er.

De er ikke akkurat i strøken stand – og trenger en god porsjon kjærlighet og omsorg. Eieren har ikke anledning til å begynne på prosjektet. Nå er håpet at de skal kunne reddes før det er for sent.

Kai Ingar Tollan forteller at bilene tilhørte moren, og at familien har hatt mange hyggelig turer i de små tøffingene.

– Men nå har dessverre ikke mor tid eller mulighet til å strekke opp igjen sine gamle skjønneter. Derfor lufter vi nå interessen for at noen kan komme og hente dem – og gi dem nytt liv, sier Tollan.

Her finner du mye godt Mini-stoff

Eneste i Norge

Her er listen over biler som står og venter på å bli «reddet»:

1 stk. lilla 70-modell stasjonsvogn cab 5 seter, som det kun skal være en av  i Norge. Det er originalt en 850-motor – men den har nå en 1275 GT-motor.

1 stk. 74-modell personbil 1000, som trenger en del arbeid.

1 stk. 75-modell 850 rød personbil

1 stk. 68-modell 850 varebil. Denne er helt original, men trenger også noe arbeid. Den var imidlertid EU-godkjent for 7-8 år siden, og har stått siden.

1 stk. hjemmelaget «Mini-henger╗ - som far i huset bygget, basert på en halv Mini. Ble godkjent i sin tid (ikke avbildet).

– Den lilla med stor takluke er en av de sjeldne. Den er skikkelig tøff, og har altså blitt jazzet opp med en 1275 GT-motor, forteller Tollan.

Les vår kjøpeguide på brukt Mini Cooper

– Bare å hente!

Den eneste bilen som det vil koste noe å hente, er den blå vanen.

– Den er det nå min bror som eier, og han har mottatt bud på 17.000 kroner allerede. Han selger den imidlertid ikke for under 20.000 kroner. To av bilene lar vi gå for vrakpanten, men de to vanene går for litt mer enn det. Ja, og så hadde det naturligvis vært veldig hyggelig å få lov til å se og sitte på en tur når bilene er ferdig restaurert, sier Tollan.

– Disse bilene sitter langt inne i sjelen til min mor, men også undertegnede og lillebror har hatt mange fine turer under oppveksten i disse bilene. I stedet for at de skal forfalle enda mer enn de har gjort til nå, ser jeg helst at gården blir ryddet og bilene kommer til noen som har tid og mulighet til å gi de den kjærligheten de trenger.

Ja, da er det bare å brette opp ermene, folkens. Førstemann til mølla!

For å få et bedre inntrykk av bilene, se gjennom bildeserien under:

Les også: Mini 2014: Se hvordan de bryter tradisjonene