Nå er det klar for facelift på Mazda 6. Samtidig kommer denne generasjonen for første gang med firehjulstrekk. Det er en attraktiv nyhet for det norske markedet.
Nå er det klar for facelift på Mazda 6. Samtidig kommer denne generasjonen for første gang med firehjulstrekk. Det er en attraktiv nyhet for det norske markedet.

Nå får denne en viktig nyhet

Skal bli tøff for konkurrentene.

Akkurat nå rustes det til skikkelig krig i familiebilsegmentet. De tradisjonelle storselgerne VW Passat og Ford Mondeo kommer begge i helt ny utgave - og begge har ambisjoner om å bli bestselger i klassen.

Det betyr at svært mange konkurrenter må finne seg i å leve litt i skyggen av disse. Men nå er det klart at en av utfordrerne får nye og gode kort på hånden når den skal ut og møte mye tøffere konkurranse.

Oppgraderinger

Vi snakker om Mazda 6 som i siste generasjon har markert seg som svært mye bil for pengene. Nå er det klart for facelift av den tradisjonsrike familiebilen - og i samme slengen får den en nyhet som er svært velkommen på det norske markedet.

2015-utgaven av 6 som kommer til Norge på nyåret, blir nemlig også å få med firehjulstrekk. I tillegg får bilen oppgradert interiør og eksteriør. 

Attraktiv SUV: Konkurrentene har grunn til å skjelve i buksene

Bedre lydisolering

Og her fortsetter Mazda å prise gunstig. Stasjonsvogn med 150 hesters dieselmotor og 4x4 i utstyrsversjon Vision vil koste fra ca 380.000 kroner.

Med 175 hesters motor, automat og 4x4 i høyeste utstyrsnivå Optimum, starter prisen på rundt 450.000 kroner. 

Facelift på Mazda 6 betyr blant annet bedre lydisolering av hele karosseriet, et oppdatert fjæringssystem og forbedrede seter som skal gi bedre komfort.

Også innvendig har Mazda 6 fått et løft.
Også innvendig har Mazda 6 fått et løft.

Dette kan være et veldig smart bruktkjøp

Viktig informasjon

Utvendig har frontlys og baklys fått nytt design. Interiørmessig har den gjennomgått større endringer med helt nytt instrumentpanel og ny midtkonsoll.

Samtidig skal kvaliteten på de ulike materialene være forbedret, rattet har fått mykere skinn og Mazdas designere har i høyere grad benyttet off-white skinn.

6 får også ny, frittstående 7” fargeskjerm på instrumentpanelet og Active Driving Display, et head-up-display som er plassert oppe på instrumentpanelet foran føreren og hele tiden viser de viktigste informasjonene. Andre nyheter er elektrisk parkeringsbrems og setevarmere i baksetet, opplyser Mazda i en pressemelding.

Lyst på brukt Mazda 6? Les mer om den i bruktbilguiden - her:

Mye stillere

Mazdas utviklingsingeniører har lagt ned mye arbeid i økt komfort. Det er lagt stor vekt på forbedret lydisolering av karosseriet. Målinger viser at støynivået er senket med ca 10 prosent på veier med grovt underlag og med ca 25 prosent på motorveier.

Et forbedret fjæringssystem med foringer bidrar til å senke støynivået.

Motorene er de samme som tidligere, bensinmotorer på 2.0 l og 2.5 liter, samt dieselmotorer på 2.2 liter.

Så bra er Tesla med firehjulstrekk

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

LES OGSÅ: Dette er Norges billigste firehjulstrekker

Laster inn forumet...