VIL IKKE SPILLE CHANDLER: Matthew Perry avkrefter rykter om en Friends-reunion. Her under en presekonferanse for serien The Odd Couple med kollega Thomas Lennon Foto: CBS
VIL IKKE SPILLE CHANDLER: Matthew Perry avkrefter rykter om en Friends-reunion. Her under en presekonferanse for serien The Odd Couple med kollega Thomas Lennon Foto: CBS

Matthew Perry (45) avkrefter ryktene om en  Friends-reunion

Den tidligere Friends-stjernen ønsker ikke å spille «Chandler»-karakterer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Latteren satt løst da Matthew Perry og hans skuespillerkollega Thomas Lennon møtte internasjonal presse for å promotere sitt nye show «The Odd Couple» på fasjonable Beverly Hilton i Los Angeles. De to tullet masse med journalistene, og Perry virket å være i storform.

THE ODD COUPLE: Ny TV-serie. Foto: Stella
THE ODD COUPLE: Ny TV-serie. Foto: Stella

45-åringen, som ble verdensberømt for rollen som Chandler i «Friends» på 90-tallet, har vært åpen om at han har slitt med både alkohol og narkotikaproblemer. Etter hans siste opphold på rehab i 2001, har stjernen klart å bevare en nykter livsstil.

Stort vekttap

LA PÅ SEG: Perry har gått mye opp og ned i vekt. Foto: Stella
LA PÅ SEG: Perry har gått mye opp og ned i vekt. Foto: Stella

Rusmisbruket førte til at Perry la på seg, men han har også opplevd å gå drastisk ned i vekt da han fikk pankreatitt i 2000.

Selv om han nå har vært rusfri i over ti år, har det de siste årene likevel dukket opp flere lite flatterende bilder av stjernen, som har slitt med vektproblemer.

Da TV 2 møtte Perry i LA, så han bedre ut enn på lenge og på spørsmål om hvordan han holder seg i form og holder vekten i sjakk, trengte ikke Perry lang betenkingstid.

– Jeg har gitt avkall på all glede i livet mitt, sånn greier jeg det, sa han med et glimt i øyet.

Savner å spille foran publikum

Siden «Friends» ble tatt av lufta i 2004, har Perry spilt i en rekke kortlivede serier som «Studio 60 on the Sunset Strip», «Mr. Sunshine» og «Go on». Han har også medvirket i en rekke filmer og den kritikerroste dramaserien «The Good Wife», men satser nå på at den nye komiserien hans «The Odd Couple» skal bli en suksess.

– De siste ti årene har jeg forsøkt å gjøre noe annet enn komedier. Jeg har spilt i dramaserier og sånn, men så innså at jeg savnet å gjøre sitcoms og spille foran et publikum, for det er utrolig gøy, sier han.

Basert på gamle klassikere

Serien er basert på filmen fra 1968, som igjen var basis for en av 70-tallets store komiserie-suksesser, begge med samme tittel. Grunnideen er enkel; to svært ulike menn flytter sammen etter å ha blitt skilt fra sine respektive koner, og prøver å gjøre det beste ut av det.

– Vi har modernisert konseptet, så det passer inn i dagens samfunn. Vi håndterer forholdsproblematikk på en litt annen måte enn i originalversjonen, for det handler jo om to menn i førtiårene som er single og prøver å manøvrere i dating-jungelen. Men kjernen er den samme, to svært ulike menn som driver hverandre til vanvidd.

I følge Perry minner serien om de gode komseriene fra 80 og 90-tallet.

– Den er ganske klassisk i så måte, forteller Perry, som er så stor fan av filmen «The Odd Couple» at han kan den utenat.

– Det er 30-40 år siden serien var på lufta, og jeg ønsket å ta den frem fra glemselen fordi to karer som bor sammen og går hverandre på nervene er det perfekte utgangspunktet for en sitcom. Og å få spille karakteren Oscar Madison er en drøm i oppfyllelse for meg, legger han til.

Spille mot eksen

EKSKJÆRESTE: Lauren Graham. Foto: Scanpix
EKSKJÆRESTE: Lauren Graham. Foto: Scanpix

Madison-karakteren er en drikkfeldig rotebøtte og skjørtejeger, mens Felix Unger (spilt av Thomas Lennon) er hans rake motsetning. En prippen og superstreit fyr som fortrekker yoga og støvsuging fremfor øl og fotball. I rollen som Perrys ekskone har man hanket inn «Gilmore Girls»-stjernen Lauren Graham, som skuespilleren hadde et kortvarig forhold til i 2003. Perry avviser at det føles rart å spille mot henne.

– Det er bare moro. Jeg elsker å jobbe med henne, vi har god kjemi og har vært venner i årevis, sier han.

Ingen «Friends»-reunion

Selv om Chandler-figuren er og blir hans mest ikoniske rolle, har ikke Perry hatt noe lyst til å forsøke å spille lignende karakterer, snarere tvert i mot.

– Da folk hørte at jeg skulle spille i «The Odd Couple» så var det mange som trodde jeg skulle spille Felix, fordi han kan minne litt om Chandler. Men i virkeligheten er jeg egentlig mer en Oscar. Når du har spilt en karakter så lenge som jeg har gjort, så forventes det gjerne at man skal gjøre noe lignende etterpå, men som skuespiller er det jobben din å prøve noe annet, og Oscar er veldig annerledes enn Chandler, forklarer Perry, som sukket litt overbærende da han ble spurt om det kanskje kommer til å bli en «Friends»-reunion likevel, et spørsmål han har fått kontinuerlig siden serien ble tatt av lufta for ti år siden.

– Vi seks som spilte i serien treffes innimellom, men nei, det er ingen «Friends»-reunion på trappene, avkrefter stjernen.