Åpenhjertig Northug: – Kommer til å plage meg i lang tid hvis jeg ikke lykkes i vinter

Petter Northug ønsker å få mest mulig press på seg før Falun-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På lørdagens sprint tok Petter Northug sin første individuelle pallplass i verdenscupen siden 24. mars 2013. Han vant riktignok en etappe i Tour de Ski forrige sesong, men det har vært langt mellom Northug-høydepunktene etter den strålende 2013-sesongen.

– Ville ikke byttet det ut med noen ting
I søndagens episode av "Sirkus Northug" snakker mosbyggen ut om hva hans tidligere mesterskapsmedaljer har betydd.

– Jeg tror ikke folk helt forstår hva det betyr for meg. Da må man sette seg inn i mitt hode og kanskje ha vært med på veien frem mot de medaljene. Da hadde du skjønt det, sier Northug.

Se "Sirkus Northug" søndag kl. 22.15

– Å få oppleve å vinne tre femmiler i mesterskap på rad, få maksimal klaff i VM på hjemmebane og å vinne individuelt OL-gull... Det kunne jeg aldri vært foruten. Jeg ville ikke byttet det ut med noen ting, legger han til.

SATSER ALT PÅ FALUN-SUKSESS: En åpenhjertig Petter Northug snakker ut om hvor viktig det er at han lykkes i vinter.  Foto: Vegard Breie & Globus Media.
SATSER ALT PÅ FALUN-SUKSESS: En åpenhjertig Petter Northug snakker ut om hvor viktig det er at han lykkes i vinter.  Foto: Vegard Breie & Globus Media.

– Kommer til å plage meg i lang tid
I Kuusamo var Northug nesten tilbake der man er vant til å se ham. Kun en råsterk Eirik Brandsdal sto mellom Northug og det øverste trinnet på pallen. 

Northug har aldri lagt skjul på at Falun-VM er noe han ser spesielt frem til, kanskje i enda større grad enn Sotsji-OL. Listen blir lagt deretter.

– Jeg vet jo selv hvor jækla skuffet og forbannet jeg blir hvis jeg for eksempel ikke lykkes nå i vinter. Det kommer til å plage meg i lang tid. Såpass konkurransemenneske er jeg, forteller han.

Elsker press
Northug har vært sparsommelig med å gi intervjuer i så langt i "comebacksesongen". Etter sprinten i Kuusamo trakk han jakken over hodet og forsvant vekk etter dopingkontrollen.

28-åringen innrømmer at han tennes av presset som gradvis bygges opp i VM-sesongen. Det holder Northug på tærne, og er helt nødvendig for at han skal prestere bra i Falun.

– Hvis det ikke hadde stått noe på spill, hadde jeg ikke hatt den motivasjonen. Jeg liker å bli dyttet i et hjørne og å ha det presset over meg. Jeg takker presset fra folk, nasjonen, trenere og alt for at jeg lykkes i Oslo-VM. Det er det som gjør meg skjerpet, sier Northug.