GIKK PÅ TRYNET: Maiken Caspersen Falla, som vant OL-gull i sprint, har hatt en trøblete oppladning til verdenscupåpningen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
GIKK PÅ TRYNET: Maiken Caspersen Falla, som vant OL-gull i sprint, har hatt en trøblete oppladning til verdenscupåpningen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

– Jeg fikk en stav mellom beina

Maiken Caspersen Falla forteller om skaden som hindret henne fra å delta forrige helg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kuusamo (TV 2): Maiken Caspersen Falla gjennomførte en solid fjorårssesong med OL-gullet i sprint fra Sotsji som det desiderte høydepunktet.

Denne sesongen har oppladningen til verdenscupåpningen vært trøblete. Falla var involvert i en ulykke på trening, noe som gjorde at hun måtte stå over forrige helgs konkurranser på Beitostølen.

– Jeg falt på trening og strakk et leddbånd i skulderen. Jeg har ikke fått gå som mye på ski som planlagt, sier Falla.

Livesenter: Følg dagens vinteridrett her.

– Hva skjedde?

– Jeg hadde hurtighetsløping med staver. Jeg fikk en stav mellom beina og gikk på trynet. Det var bare kjempeklønete, men det var vondt også. Nå føler jeg at det er blitt bra, sier Falla.

Sprintkanonen synes det er litt flaut å snakke om den uheldige episoden. 

– Det er ikke så mange som har havnet på røntgen etter hurtighetsløping med staver. Det gikk bare innmari fort, ler Falla.

Hun sesongdebuterer på lørdagens sprint i finske Kuusamo. Der har Falla skumle hensikter, til tross for tilbakeslaget før Beitostølen.

– Jeg har veldig lyst til å være i form tidlig i år. Forrige sesong gikk det tungt før jul. Nå vil jeg være med hele veien, sier Falla. 

Langrennsekspert Fredrik Aukland har store forventninger til Falla denne sesongen. Han mener det ikke er nødvendig for Falla å være helt i toppen allerede i november.

– Det som betyr noe i år er VM. Hadde jeg vært henne hadde jeg gjort alt for å gå fort i VM. Det handler ikke om å gå fort i Kuusamo i november, men i Falun i februar. Det vil være naturlig å bruke sesongen for å komme i form, sier han.