Ber Branns styreleder trekke Bruun-Hanssen-uttalelser

Brann-styret reagerer på uttalelser om at daglig leder Roald Bruun-Hanssen sitter trygt i jobben. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen (TV 2 Sporten): Hele ledelsen i Brann er under hardt press etter onsdagens nedrykk.

Se hva Branns styreleder Rolf Barmen sa etter krisemøtet øverst!

Både trener Rikard Norling, daglig leder Roald Bruun-Hanssen og styreleder Rolf Barmen har måttet tåle hard kritikk fra Bergens befolkning.

Ber Barmen trekke Bruun-Hanssen-uttalelser
Ingen av dem fikk sparken etter fiaskoen.

Det er klart etter fredagens krisemøte på Brann Stadion.

Men etter Barmens uttalelser fredag ettermiddag, der han fredet Bruun-Hanssen, har flere styremedlemmer reagert.

Ifølge Bergensavisen (BA) er nemlig Bruun-Hanssen ikke fredet.

– Jeg reagerte da jeg hørte uttalelsene fra styrelederen (Barmen). Det var ikke denne konklusjonen vi kom frem til i møtet. Vi har bedt ham dementere det han sa, sier nestleder i Brann-styret, Mette Nora Sætre, til BA fredag kveld.

Overfor TV 2 Sporten bekrefter Sætre at Bruun-Hanssen overhodet ikke er fredet.

– Det er en evaluering som pågår nå, og det er ikke tatt stilling til fremtiden til enkeltpersoner. Det kommer vi tilbake til etter vurderinger og evalueringen er tatt, sier Sætre til TV 2 Sporten. 

– Så Bruun-Hanssen sitter ikke trygt?

– Det er ikke bestemt noe rundt ham enda, og vi har ikke tatt stilling til det spørsmålet. Derfor kunne Rolf Barmens uttalelser oppfattes litt feil, svarer hun.

– BA skriver at dere krever et dementi fra Barmen?

– Vi har spurt om det, men foreløpig ikke fått noen respons på det foreløpig. Nå skal vi bruke den nødvendige tiden på å evaluere, så får styreleder komme tilbake med informasjon om hva neste trinn er. Jeg regner med det blir i slutten av uken, sier hun.

Rolf Barmen har foreløpig ikke svart på TV 2 Sportens henvendelser om et dementi fredag kveld.

– Sitter trygt
Men styrelederen bekreftet etter det ekstraordinære styremøte tidligere fredag at trener Rikard Nordling sitter trygt inntil videre.

– Han har to år igjen av kontrakten, og som jeg tidligere har sagt så forholder vi oss profesjonelt til det, konstaterte Barmen, som også bekreftet at daglig leder Roald Bruun-Hanssen blir værende i stillingen.

– Roald Bruun-Hanssen er kjempeviktig i forhold til den evalueringen vi nå gjør og det er viktig for oss alle at han er på plass, full av energi. Han har jobbet 20 timer i døgnet for Brann det siste året, og det skal han fortsatt gjøre. Han blir sittende, fastslo Barmen.

– Roald er vår daglig leder og har lyst til å ta ansvar, Rikard vil være med å ta ansvar og vi i styret har lyst til å ansvar. Styret er de eneste på valg, og jeg er selv midt inne i en periode. Men vil valgkomitéen ha en annen styreleder når generalforsamlingen samles, så får vi ta det da. Frem til generalforsamlingen skal vi stå på alle sammen som har forårsaket dette i gjenreisningen vi skal gjennom. Alle ønsker å bidra til det, la Barmen til.

Han oppsummerte fredagens styremøte slik:

– Vi har hatt en god samling i dag. Vi er preget og lei oss i forhold til det som har skjedd. Vi beklager nok en gang til hele byen. Vi skal snu hver eneste stein for å finne ut hva som gikk galt, sa Barmen.

– Er det noen som må gå?

– Vi har ikke gjort noen beslutninger når det gjelder det. Vi har lagt en prosessplan og nå skal vi gjøre gode evalueringer. Spillerne har sittet sammen i dag. I begynnelsen av neste uke vil trenerne sette seg ned sammen. I slutten av neste uke vil styret sette seg ned og se på evalueringen, svarte Barmen, og la til:

– Vi er i en vanskelig økonomisk situasjon. Vi må kutte ytterligere 20 millioner kroner, og må ned på inntektssiden fra 105 millioner kroner til 70 millioner kroner og har brukt mye tid hvordan vi skal håndtere det. Hodet mitt er fullt av tall og vurderinger i forhold til det nå, sa Barmen.

– En nyttig og god gjennomgang
Branns spillerne har selv evaluert den sportslige situasjonen som endte med nedrykk.

Spillerne jobbet i plenum og i grupper i løpet av fredagen for å finne ut hva som gikk galt.

Hver enkelt spiller i A-stallen har dessuten gjennomført individuelle samtaler med Rikard Norling om fiaskosesongen. 

– Spillerne hatt en nyttig og god gjennomgang av sesongen. Vi har diskutert hva vi kan bidra med for å få klubben opp igjen, sa Erlend Hanstveit om evalueringen.

MØTE OM FREMTIDEN: Roald Bruun-Hanssen var blant dem som satt i møte på Brann Stadion. Foto: Sven Are Nydal/TV 2
MØTE OM FREMTIDEN: Roald Bruun-Hanssen var blant dem som satt i møte på Brann Stadion. Foto: Sven Are Nydal/TV 2

– Det kom mange forskjellige synspunkt, og de har vi videreformidlet til ledelsen i klubben, fortsatte han.

– Har Norling spillernes tillit?

– Vi har diskutert treningshverdagen og detaljene i vårt fotballiv slik det har vært nå, og holdt oss utenfor enkeltpersoner. Treneren har ikke vært et tema for oss, opplyste han.

– Mener du han er rett mann?

– Da er du tilbake til deler av evalueringen som som vi holder internt. Det blir feil av meg å gå ut med opplysninger om dette, svarte han.

Tidligere Brann-spiller Cato Guntveit og skiskytterlegenden Liv Grete Skjelbreid var blant styremedlemmene som i morgentimene fredag diskuterte i korridorene på Stadion.

–  I alle prestasjonsgrupper er det viktig med gode evalueringer. Jeg tror det blir et godt møte, sa en ordknapp Skjelbreid til TV 2 i forkant av møtet.

Norling torsdag: – Det er ikke i mine hender
Norling var ikke klokkeklar i sitt svar på hvorvidt han blir værende i sin jobb da han uttalte seg torsdag.

– Det er ikke i mine hender. Det som har hendt er alvorlig, sa svensken.

Daglig leder Bruun-Hanssen hadde da følgende å si til at avisforsidene i byen krevde hans avgang.

– Jeg forventet jo det. Folk er fortvilet og skuffet. Folk føler at de som har ansvaret også må ta ansvaret. Så får vi bruke de nærmeste dagene innad i klubben på å diskutere hva som er rett løsning.