Synes du at larver i øret er fælt? Dette er mye, mye verre

Vent med å se videoen til etter du har spist, og del den bare med dine barskeste venner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fluer og larver kan kose seg de rareste steder.

TV 2 skrev nylig om den indiske legen Vikram «Kvisekongen» Yadav som dro ut hundrevis av larver fra øret til en pasient. Pasienten hadde da klagd over rare lyder i hodet. 

Deretter kom saken om en bendelorm som ålte seg rundt i hjernen til en kineser.

I videoen du ser over, er det den indiske legen Meenesh Juvekar som ifølge The Huffington Post overgår det meste du har sett.

«Hvis du trodde at larver i øret var fælt, er du herved advart. Dette er mye, mye verre», skriver nettstedet om videoen som spres på nett.

I videoen, som legen la ut på YouTube tidligere i år, ser du Juvekar i hele fire minutter dra ut levende fluelarver fra nesa til en pasient. Pasienten er ifølge Daily Mail en mann på 55 år, og legen skal ha fryktet at larvene skulle begynne å spise på øyeeplene for så å spise seg inn i hjernevevet.

Juvekar brukte to timer på å fjerne hele 50 fluelarver fra mannens bihuler, for deretter å ha satt ham på en kraftig antibiotikakur. Mannen skal i dag være ved god helse.

Livsfarlig tilstand

Pasienten fikk diagnosen myiasis, som er betegnelsen på fluelarvers parasittering hos mennesker og dyr. Fluene finnes i Sentral- og Sør-Amerika.

Fluene griper mindre insekter – mest mygg eller mindre fluer i luften - og plasserer egg på brystet på de mindre insektene. Når insektet lander på menneskers hud overføres eggene til mennesket. Eggene klekkes og larvene borer seg inn i huden og de danner en byll med en eller flere larver. Larvene kan bli opp til to centimeter lange.

Egg kan også overføres til huden via vasketøy. Det ses ofte etterfølgende infeksjon med bakterier som må behandles med antibiotika.

Tilstanden kan være livsfarlig, og Juvekars pasient kunne hatt bare dager igjen å leve hvis fluelarvene ikke ble fjernet.