Ellevill Mjøndalen-jubel etter opprykket

Men treneren nektet å ta av: – Vi har ikke vunnet Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mjøndalen-Brann 3-0 (4-1 sammenlagt)

En 22 år lang ventetid for mjøndølene er over.

Etter å ha knust Brann 3-0 hjemme på Mjøndalen stadion sendte de Bergens stolthet ned i førstedivisjon, mens de selv er tilbake på øverste nivå i norsk fotball for første gang siden 1992.

Mens Brann fortvilte over nedrykket jublet Mjøndalen hemningsløst. Champagne-spruten stod i en hjemmegarderobe der taket løfte seg etter kampen.

– Det var pissedeilig at vi vant til slutt. Det er dette vi har kjempet for hele sesongen, og at avgjør i siste kamp er bare så deilig, sa tomålsscorer Sanel Kapidzic.

Rolig trener

En som derimot beholdt roen var trener Vegard Hansen.

– Vi har spilt en god kamp, men jeg er ikke ekstatisk, mer sliten og tom, sier Hansen til TV 2 etter kampen.

– Vi ble så overlegne at vi bare ventet på at han skulle blåse av. Vi kontrollerte kampen fullstendig. Det kunne egentlig blitt mer, og vi vinner fullt fortjent.

– Har det ikke gått helt opp for deg?

– Vi har ikke vunnet Champions League. Vi har rykket opp til Tippeligaen. Det er stort for en liten klubb. Vi er veldig glad, men jeg gidder ikke å fly rundt og hoie hvis jeg ikke føler for det.

Lang reise

For både treneren og hans kaptein Mads Hansen har det vært en lang vei opp gjennom det norske divisjonssystemet.

– Det er ikke så mange år siden jeg kom hit fra 3. divisjon. Da vi rykket opp til 2. divisjon var vi stolte over at vi kunne se resultatene våre på tekst-TV.

– Hvilken reise har dette vært?

– Det høres ut som en klisjé, men dette er noe man bare kan drømme om. Jeg var vrakgods i 3. divisjon, og det er ikke mange forunt å ha en slik reise. Jeg har sagt at Brann var favoritter, men jeg skal ikke stå og hovere det, jeg føler med Brann. Vi er glade for opprykk, men Brann kommer tilbake og i dag holdt jeg med oss. Vi er et lag som jobber sammen som en gjeng. Vi kommer ikke til å tjene dritfett, men vi spiller fotball fordi det er gøy.

Treneren ser for seg en tøff sportslig utfordring, men også en bedre økonomisk situasjon.

– Vi har lyst til å prøve oss. Vi må jobbe godt i vinter og være nøye med logistikk av spillere og hente spillere av høy nok kvalitet. Så tror jeg nok at vi skal ta litt poeng i Tippeligaen også. Så må jeg innrømme at det er litt skummelt med Tippeligaen.