Norling forklarte seg for illsinte Brann-fans

Men svensken forstår Brann-ledelsen dersom klubben gir ham sparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nedre Eiker/Bergen (TV 2 Sporten): For første gang siden 1987 skal Brann ikke spille i Norges øverste divisjon.

Før sesongen snakket trener Rikard Norling om seriegull, men sesongen endte med nedrykk etter å ha tapt 0-3 mot Mjøndalen i den avgjørende kvalikkampen.

Møtte illsinte Brann-fans
En snau time etter at nedrykket var klart, møtte Norling frustrerte Brann-fans som krevde svar på hvorfor sesongen hadde endt med totalt fiasko.

– De ville ha svar på hva som gikk galt, og de ville si hva de mente. Og jeg prøvde å gi dem svar på spørsmålene, forteller Norling om møtet med Branns supportere.

– Hva ble sagt? 

– Det som ble sagt der, blir der. Det er utrolig skuffende at vi rykket ned. For meg er det en grunnløs skuffelse og nå er jeg bare utrolig lei meg, svarer han.

– Helt tom og skuffet
Rett etter kampen fikk Rikard Norling det vanskelig med å forklare hva som gikk galt.

– I dag er jeg som du sikkert forstår helt tom og enormt skuffet. Det påvirker min evne til å analysere kampen klokt. Men vi lykkes ikke med å spille ut et høytpressende lag. Det var vår ambisjon. Vi fikk noen sjanser, men manglet uttellingen. Det er min enkle analyse av kampen, sier Norling, og fortsetter:

– Når det gjelder hele sesongen så må jeg ta et skritt tilbake før jeg går inn i en dyp analyse, for nå er jeg for skuffet til det, mener svensken.

Han forstår imidlertid om Brann-ledelsen vi gi ham sparken.

– Ja, og nå er vi vanvittig skuffet. Det er for tidlig å snakke om veien videre. Det letteste er å ta ansvar og stikke, men jeg står for det jeg har gjort, svarer svensken.

Nekter å snakke om egen stilling
Daglig leder Roald Bruun-Hanssen varsler en grundig analyse av hva som er årsaken til at Brann nå er klar for 1. divisjon.

– Akkurat i kveld er vi ekstremt skuffet og følelsesmessig i ubalanse. Nå skal vi behandle og pleie skuffelsen, og så skal vi forsøke å svare fornuftig på spørsmålene om hvorfor dette som har skjedd har skjedd, sier han til TV 2.

– Men jeg tror alle i Bergen er innstilt på at Brann skal spille toppfotball, og de nærmeste dagene vil vi oppsummere hva som har gått galt, sier han.

– Vurderer du din egen stilling?

– I kveld er ikke kvelden til å mene noe om slike ting. Vi skal gjøre grundige evalueringer og ta stilling til dette etter evalueringen, fastslår han.