AKTUELL FOR UNITED? Engelske aviser hevder at Manchester United vil snyte Real Madrid for underskriften til Ødegaard (15). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
AKTUELL FOR UNITED? Engelske aviser hevder at Manchester United vil snyte Real Madrid for underskriften til Ødegaard (15). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Hevder Manchester United vil snyte Real Madrid for Ødegaard (15)

Men Strømsgodsets sportslige leder Jostein Flo avviser at Manchester United har kommet med et konkret bud på unggutten.

Ryktene rundt Strømsgodset-juvelen Martin Ødegaards (15) fotballfremtid fortsetter med uforminsket styrke.

Tidligere denne uken hevder spanske Marca at tenåringssensasjonen fra Norge hadde bestemt seg for å takke ja til en femårskontrakt med Real Madrid, og utlån til Strømsgodset eller en annen La Liga-klubb neste sesong.

– Manchester United gir Real kamp
Men nå hevder den engelske avisen The Mirror at 15-åringen, som allerede har debutert på Norges A-landslag, at Manchester United vil forsøke å snyte Real Madrid for stjerneskuddets signatur.

Simon Wells, som er sjefspeider i Norden for den engelske storklubben, finsiktet blant annet Ødegaard i landskampen mot Emiratene i august.

Nå skal Manchester United ha kommet med et offisielt bud til Strømsgodset, og håper at unggutten vil signere på Old Trafford i januar.

Avviser United-bud
Men Strømsgodsets sportslige leder, Jostein Flo, avviser at klubben har mottatt et bud fra Old Trafford på Ødegaard.

– Vi har ikke fått inn et bud fra Manchester United på Ødegaard, så dette blir nok en gang bare spekulasjoner. Det kan hende det har kommet et bud i postkassen i løpet av dagen, men det har i hvert fall ikke jeg fått med meg, sier Flo til TV 2 Sporten.

Og slår fast:

– Det har vært utrolig mange spekulasjoner rundt Ødegaard den siste tiden, men han er under kontrakt med Strømsgodset og det forholder vi oss til. Skjer det noe konkret, så skal dere få vite det. Vi driver ikke med noe hemmelighetshold rundt dette, forsikrer han.

Det er ikke bare Real Madrid og Manchester United som er ivrige etter å sikre seg Ødegaards signatur.

På ryktebørsen er tidenes yngste norske landslagsspiller blitt koblet til en rekke storklubber den siste tiden. Klubber som Barcelona, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Bayern München, Dortmund og Ajax skal alle være svært interessert i å hente stortalentet.

– Interessen er smigrende
Fotballagent Tore Pedersen, som har bistått familien Ødegaard som rådgiver og var med på klubbesøket i Real Madrid tidligere i høst, kan ikke si når den offensive midtbanespilleren avgjør sin fotballfremtid.

– Jeg er helt sikker på at både norsk og internasjonal presse skal få med seg nyheten når Ødegaard signerer for en ny klubb, sa Tore Pedersen til TV 2 Sporten mandag, og gjorde det samtidig klart at han ikke ønsket å kommentere noe mer rundt et eventuelt klubbskifte for Strømsgodsets stortalent.

Martin Ødegaard selv har hele tiden forholdt seg rolig til spekulasjonene i tabloidene.

– Det er smigrende å bli koblet til så store klubber. Men jeg kommer ikke til å kommentere klubber. Hvis jeg skal gjøre det, kommer jeg ikke til å gjøre noe annet, sa Ødegaard til TV 2 Sporten i november.

– God nok for en storklubb
Fotballspeider Tor-Kristian Karlsen tror 15-åringen kan spille seg inn på hvilket som helst storlag allerede neste sesong. 

– Martin Ødegaard er en veldig spesiell case vi knapt har sett maken til i Norden. Han er ung, men likevel svært attraktiv for mange store klubber. Men han vil neppe koste så mye i ren overgangssum, fortalte Karlsen til TV 2 Sporten.

– Hvis jeg må si et tall så vil jeg tro at rundt 35-40 millioner kroner er en sannsynlig sum. Hvis Strømsgodset får denne prisen, så har det gjort det veldig bra, mente han.