Oppsal-offeret døde av skuddskadene

En mann kom inn og skjøt en av de ansatte ved Oppsal Vaktmestersenter i bakhodet idet han var på vei inn for å spise lunsj.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi skjønner ingenting og måten dette ble gjort på er jo den verste. Det var som om han ville ha mest mulig vitner på drapet, sier Lars Mikkelsen, leder av Oppsal Vaktmestersentral til TV 2. 

Han var vitne til drapet og hadde minutter tidligere snakket med den nå siktede mannen i 50-årene. 

– Han kunne gjort dette hvor som helst, men ventet altså til han var inne hos oss, sier Mikkelsen. 

De ansatte er sterkt preget av gårsdagens hendelse og har i dag hatt samling med bedriftshelsetjenesten hvor de fikk snakke ut.

På vei til lunsj

I TINGRETTEN: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby (t.v.) og forsvarer Oskar Ihlebæk. FOTO: OLA HARAM / TV 2
I TINGRETTEN: Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby (t.v.) og forsvarer Oskar Ihlebæk. FOTO: OLA HARAM / TV 2

– Jeg fikk beskrevet at det var en mann som kom inn og skjøt en av de ansatte i bakhodet mens han var på vei inn til å spise lusj, sier Anders Martin Pilgaard, styreleder i Oppsal Vaktmestersentral til TV 2.

– Hva tenker du om det som har skjedd?

– Det er helt uvirkelig og jeg syns det er veldig vanskelig å ta inn over seg at noe sånt kan skje. Jeg syns det virker særdeles kaldblodig og umenneskelig, også i forhold til de som var rundt, sier Pilgaard.

Drapssiktet

Siktede ble varetektsfengslet i fire uker med brev, medie- og besøksforbud. De to første i fullstendig isolasjon.

En mann som også er i 50-årene ble pågrepet ikke langt fra åstedet, og ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Han er nå siktet for drap, opplyser politiet. 

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og den siktede mannen møtte ikke i Oslo tingrett. 

Ikke avhørt 

Gjerningsmannen har foreløpig ikke latt seg avhøre av politiet om episoden. 

– Jeg oppfatter det ikke som ansvarlig å sette ham i en avhørssituasjon, sier mannens forsvarer Oskar Ihlebæk til TV 2. 

Mannen er så langt ikke kjent med at offeret har omkommet, ifølge hans forsvarer. 

– Det er en forhistorie her som jeg ikke vil gå inn på på nåværende tidspunkt, men jeg tror ikke dette er relatert til de tidligere dommene mannen har, sier Ihlebæk. 

Politiet jobber nå med å få i stand en vurdering av siktedes psykiske helse.

– Forsvarer ble spurt om siktede ville samtykke til en prejudisiell observasjon, så får vi håpe at det kommer raskt i gang, men primært etter at han er avhørt, sier Kraby til TV 2.

Tidligere arbeidskamerater

Politiet opplyser til TV 2 at den nå avdøde mannen og den siktede skal ha jobbet på samme sted for om lag et og et halvt år siden.

Skutt i næringslokaler

Det var tirsdag formiddag klokken 10.34 at politiet fikk melding om skyteepisoden, som skjedde i lokalene til Oppsal Vaktmestersentral i Oslo. 

Begge de involverte er norske statsborgere, men med utenlandsk opprinnelse. Både offer og gjerningsmann er bosatt i Oslo.

PREGET: Anders Martin Pilgaard, styreleder i Oppsal Vaktmestersentral vil møte de ansatte i morgen tidlig.FOTO: SIRI SAUGSTAD / TV 2
PREGET: Anders Martin Pilgaard, styreleder i Oppsal Vaktmestersentral vil møte de ansatte i morgen tidlig.FOTO: SIRI SAUGSTAD / TV 2

Flere personer var til stede i lokalet da gjerningsmannen løsnet skudd, og disse har blitt avhørt av politiet.

– Vitneopplysninger tyder på at det har vært en konflikt i forkant, sa politiinspektør Grete Lien Metlid i oslopolitiet til TV 2 tirsdag ettermiddag.

Samling i morgen

Fra i morgen vil de ansatte på Oppsal Vaktmestersentral samles igjen.

– I morgen tidlig så skal sentralen åpne på vanlig måte og vi skal da møte de ansatte og vise dem vår fulle støtte, sier Anders Martin Pilgaard, styreleder i Oppsal Vaktmestersentral til TV 2.