Sveinung kjøpte småbruk – se hva han fant ute i skogen

Vet du hva dette er?

Da Sveinung Bendixen og familien kjøpte seg småbruk i Hallingdal, fant de dette bilvraket. Nå lurer de på om noen vil ha den gamle bilen - hvis ikke ender den på dynga ...
Da Sveinung Bendixen og familien kjøpte seg småbruk i Hallingdal, fant de dette bilvraket. Nå lurer de på om noen vil ha den gamle bilen - hvis ikke ender den på dynga ...

Vi skriver ofte om låve- og garasjefunn her på broom.no. Biler som gjerne har stått "lagret", eller kanskje det er mer riktig å si stuet bort, og har stått urørt i årevis.

Denne gangen er oppskriften litt annerledes. I forbindelse med at familien kjøpte seg gård i Hallingdal, dukket det opp to gamle bilvrak på tomta.

- Siden det var dødsbo hadde vi minimalt med informasjon om det som fulgte med på kjøpte, men vi fant to biler som sto ute i skogen. Den ene en gammel personbil og den andre ganske lik, men av typen kassebil, forteller Sveinung Bendixen.

Les også: Fant Elvis' gamle BMW på låven

Stått urørt

Som bildene avslører er det mye som tyder på at bilene har stått urørt i lang tid.

- Vi har hørt at tidligere eier av gården var en skikkelig bilentusiast og hobbymekaniker. Selv er jeg det man kan kalle middels interessert. Det er gøy å holde på med biler - men jeg har ikke tid til å gjøre det så mye som jeg kanskje ville. Jeg har i alle fall ikke anledning til å begynne med disse prosjektene, sier Sveinung.

Bilen på bildene er den som er i best stand – mens kassebilen er i svært dårlig stand og ligger på taket.

Les også: Sjekk hva som befinner seg under støvlaget

Gis bort

Sveinung har ikke informasjon om hva slags modeller det er snakk om, eller noe annet om historikken.

- Det jeg tenkte var egentlig å sjekke om det er noe som andre kan synes er verdt å ta tak i. En gang var det kanskje en staselig bil - og nå er spørsmålet om den skal ende tilsværelsen sin på dynga, eller om noen vil redde den, sier Sveinung.

Han har ikke tenkt å ta betalt fra de som eventuelt kan være interessert.

- Nei, her holder det at de som er interessert kommer og frakter dem bort, sier han.

Les også: Sjeldenheten selges - etter 60 år i garasjen

Krever manns jobb

Brooms bilekspert Benny Christensen mener det være fullt mulig å få en slik bil tilbake til fordums prakt.

- Mange vil nok se på dette og tenke at det er en håpløs oppgave. Men det trenger det faktisk ikke å være. Det er utrolig hva man kan klare å gjenskape og restaurere, selv om utgangspunktet må kunne sies å være utfordrende.

- Men at det vil være svært tidkrevende, og kostbart, er det ingen tvil om når en bil er såpass medtatt som dette. Det blir neppe god butikk heller, men det er noe med å gjøre ting selv som gir en helt egen tilfredsstillelse.

- Det er helt sikkert flere der ute som har et spesielt forhold til akkurat denne bilmodellen - og som slik sett vil ha et litt ekstra nostalgisk forhold til den, sier han.

Les også: Unik bilsamling funnet på et jorde