Ford Mondeo er straks klar med 4x4 - og nå er prisene klare.
Ford Mondeo er straks klar med 4x4 - og nå er prisene klare.

Nå blir det priskrig på bestselgerne med 4x4

Innstegsprisen på nye Mondeo er akkurat klar. 

 Det er stille før stormen i bilmarkedet akkurat nå – like før det braker løs med lansering av både VW Passat og Ford Mondeo. Begge kommer nemlig i helt nye utgaver i disse dager – og begge har målsetning om å bli klassens bestselger.

For Mondeo vil det i såfall bety litt av et comeback: Det begynner å bli noen år siden den var blant de aller mest solgte. Men nå har det også skjedd mye rundt modellskiftet. Mondeo har tatt mange steg i eksklusiv retning – samtidig som den endelig blir tilgjengelig med firehjulstrekk igjen.

S-Max med 4x4 - kan bli en genial familiebil

Under 400.000,-

Mangel på 4x4 har nok kostet Mondeo mange salg til Passat de siste årene. Volkswagens familiesuksess har i mange år hatt høy stor andel av salget sitt med firehjulstrekk. Nå får den direkte konkurranse fra Mondeo også på dette området.

Ford har akkurat offentliggjort  komplett prisliste for nye Mondeo, blant annet med prisen på det som blir innstegsmodellen med firehjulstrekk. Her snakker vi en Titanium-utgave med 2-liters dieselmotor på 150 hestekrefter og 4x4. Som femdørs kombi starter den på 393.000 kroner. 

Ifølge Ford Motor Norge vil produksjonen av Mondeo med firehjulstrekk starte tidlig i 2. kvartal 2015, men kontrakter kan tegnes allerede nå.

LES MER: Dette blir tidenes familiebil.-duell

Se hverandre i kortene

Så langt har Volkwagen bare kunngjort pris på én av Passat-utgavene med 4x4. Det er en 2-liters, 190-hesters modell i utstyrsnivå Highline og med DSG-girkasse. Den skal starte på 519.000 kroner.

Her kommer det garantert utgaver med mindre motorer og dermed lavere prislapp etter hvert. Det er grunn til å vente at VW og Ford kommer til å se hverandre i kortene når de legger prisene. Men generelt later det til at nye Mondeo kommer til å få en relativt stor prisfordel sammenlignet med Passat. 

Brukt Mondeo: Et av de beste familiebilkjøpene du kan gjøre

Bestselger

Rimeligste nye Mondeo er femdørs Trend-utgave med 115-hesters 1.6-liters dieselmotor og 6-trinns girkasse – den starter på 295.000 kroner. En tilsvarende stasjonsvogn får et pristillegg på 10.000 kroner, opplyser Ford i en pressemelding.

Bestselgerne i Norge vil trolig bli Mondeo stasjonsvogn i den meget godt utstyrte Titanium-varianten med 1.6 TDCi på 115 hestekrefter, som får en startpris på 328.000 kroner. Kunder som ønsker et sterkere motoralternativ og Powershift automat kan velge en Titanium stv. 2.0 TDCi 150 HK for 378.000 kroner.

Lavere kostnader

Nye Mondeo Titanium inneholder som standard 17''aluminiumsfelger, DAB radio/CD spiller med SYNC, Active City Stop, filskifteassistent med filskiftevarsler, trafikkskilt gjenkjenning, føreroppmerksomhet-overvåkning, cruise control, takrails, nøkkelfri adgang og start, automatisk klimaanlegg med to soner, elektrisk innfellbare speil, skiluke, sportsseter og mye mer.

Ford opplyser også at nye Mondeo med 2-liters TDCi-motor nå har økt serviceintervallene fra 20.000 til 30.000 kilometer. Dette betyr lavere kostnader, mindre tidsforbruk og større forutsigbarhet på eierkostnadene.

En ting MÅ du ha på denne bilen

Slik ser det ut bak rattet på nye Ford Mondeo.
Slik ser det ut bak rattet på nye Ford Mondeo.

På vei ut: Gammel - men fortsatt ganske god

Laster inn forumet...