Krisen fortsetter for Vålerenga

Mens Alexander Bonsaksen scoret i debuten for finske Tappara.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elendigheten vil ingen ende ta for Vålerenga Hockey.

Ny smell
I helgen ble det klart at klubbens landslagsspiller Alexander Bonsaksen forsvant til finske Tappara, og tirsdag kveld gikk Iskrigerne på en ny smell da de tapte for Sparta Sarpsborg.

Oslo-klubben lå under 2-0 allerede etter første periode etter at David Hallström og Fredrik Lystad Jacobsen satte inn hver sin scoring for vertene fra Østfold.

I midtperioden fortsatte elendigheten for «Shampos» gutter. Elendig forsvarsspill gjorde at Dion Knelsen og Mikkel Søgaard kunne doble ledelsen til 4-0.

I siste periode gjorde Jonas Karlsson ydmykelsen komplett da han satte inn dagens femte for Sparta.

Daniel Sørvik sørget for en trøstescoring for Vålerenga sju minutter før slutt, men det var aldri noen tvil om hvem som skulle ta seieren.

Dermed gikk Vålerenga på sitt tredje strake tap og ligger på sjuendeplass på tabellen.

– Det er ikke mange som spiller opp mot sitt beste. Det er usikkerhet i gruppen. Nå får vi inn noen nye spiller, så skal vi få satt laget til romjulen. Og da begynner serien litt på nytt for vår del. Da tror jeg det skal gå bra, sier Shampo etter kampen.

Bonsaksen scoret i debuten
Samtidig som Vålerenga gikk på en ny smell i Østfold, debuterte tidligere iskriger Alexander Bonsaksen for finske Tappara i den finske toppdivisjonen.

Og 27-åringen tok godt vare på muligheten.

Han scoret 2-2-målet for den finske klubben, men kunne ikke forhindre tap borte mot HPK i sin første kamp i finsk ishockey tirsdag.

Nordmannen var på isen da HPK sikret 3-2-seier i forlengning. Petteri Nikkilä avgjorde etter 61.23 minutter.