Dette kan bli et eget bilmerke

Snart klart for Vignale.

Ford går straks i gang med å rulle ut sin Vignale-satsing. Først ut er denne bilen: Mondeo Vignale.
Ford går straks i gang med å rulle ut sin Vignale-satsing. Først ut er denne bilen: Mondeo Vignale.

Ford har noen tunge år bak seg i Europa, med fallende salg og røde regnskapstall.

Men nå er det endelig klart for en helt ny Mondeo – samtidig som Ford gjør seg klare for å rulle ut et helt nytt undermerke.

Vignale heter det, og skal etter hvert bli til en liten familie av luksuriøse toppmodeller. Først ut er Mondeo Vignale, som skal komme en gang på nyåret.

En rekke fordeler

Strategien her er å lage påkostede varianter av de eksisterende modellene og gi dem en premium-faktor som også forsvarer at prisen øker en god del. Det betyr mye utstyr og eksklusive materialer, også endel visuelle endringer som skal skille Vignale-utgavene fra de øvrige Fordene.

Det skal ikke bare handle om bilene heller. Vignale-konseptet innebærer blant annet en rekke fordeler for eierne, slik som personlig oppfølging og spesial-service på flere områder. Vignale-bilene skal også skilles fra de øvrige Ford-modellene  i salgslokalene.

LES OGSÅ: Bilen som skal skjemme deg bort

DS blir eget merke

Men det er ikke sikkert det stopper her. Til engelske Autocar, sier Fords Europa-sjef Barb Samardzich at merket har store forventninger til Vignale. Ideelt sett håper man at suksessen tar av i en slik grad at dette kan bli et separat merke.

Her skal Ford blant annet vært svært interessert i å se hvordan det går når Citroën nå skal skille ut sitt undermerke DS, og la det bli et frittstående merke. 

LES MER: Nå skal dette bli eget luksusmerke

S-Max på vei

For Ford er motivet i stor grad å demme opp for premiummerkene som har tatt store markedsandeler i Europa de senere årene. Svært mange kunder har gått for Audi, BMW eller Mercedes - i stedet for å velge et av de mer folkelige merkene.

Her handler det også i stor grad om marginer. Premiummerkene har ikke nødvendigvis mye større produksjonskostnader, men får betalt ekstra på grunn av merkevaren sin.

Først ut i Vignale-offensiven er altså Mondeo. Men det varer ikke lenge før også flerbruksbilen S-Max kommer i Vignale-utgave. 

Luksus for familier som trenger mye plass

Denne klassikeren er klar for nye eventyr