BESTE LAGET I HISTORIEN: Det mener i alle fall Fredrik Gulbrandsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
BESTE LAGET I HISTORIEN: Det mener i alle fall Fredrik Gulbrandsen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

– Vi er nok det beste norske laget noensinne

Molde-spillerne sparer ikke på kruttet etter cupfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ULLEVAAL (TV 2): Molde skrev et nytt kapittel i sin stadig ekspandere klubbhistorie da de søndag tok sin første «double» - serie - og cupmesterskap i samme sesong.

NM-tittelen føyer seg pent inn i rekken som tittel nummer fem på fire år, etter seriegull i 2011, 2012 og 2014, samt cupgullet fra i fjor. 

Parallellene dras til fordums storheter som Rosenborg, Viking og Fredrikstad i sine respektive beste perioder, men flere av Molde-spillerne mener at de overgår selv det hvasseste norsk fotball har sett.

Noen gang. 

– Det vi har oppnådd taler for seg selv
– Vi har en fantastisk lagmoral og vi stoler på våre egne ferdigheter. Det hadde vært gøy å møte de tidligere storlagene i norsk fotball som Stabæk på sitt beste og Rosenborg på sitt beste. Det er vanskelig å sammenligne, men vi er i alle fall helt fantastiske i år, sa Etzaz Hussain til TV 2 noen minutter etter at Odd hadde blitt slått 2-0 på Ullevaal.

– Hvem hadde vunnet: dette Molde-laget, eller Rosenborg i storhetstiden?

– Det er vanskelig å si, men jeg tror det hadde blitt oss.

Målscorer Fredrik Gulbrandsen har aldri vært av den mest beskjedne typen, og er klar i målet når TV 2 spør han om hvor godt dette Molde-laget er i et historisk perspektiv.

– Poengsummen i serien og det at vi vinner cupen taler egentlig for seg selv. Vi slår poengrekorden og har vært bunnsolide i hele år. Så får heller andre spekulere i hvor godt dette laget egentlig er, men jeg føler at vi er det beste laget som noen gang har vært i Norge, forteller spissen.

– Er du enig i det enkelte av lagkameratene dine sier, at dere ville slått Rosenborg i deres storhetstid?

– Ja, det er jeg helt enig i.

Første «double» på 11 år
Mohamed «Moi» Elyounoussi hevder han «ikke kjenner så godt til den norske fotballhistorien», men 20-åringen legger ikke skjul på at han er imponert over det laget har fått til i år.

– De andre storlagene blir nesten før min tid, men det er klart at vi har et veldig godt lag i år. Vi har vist at vi kanskje kunne ha klart det, ja, å slå det aller beste laget i norsk fotball. Poengrekord, seriemesterskap, «the double»... Det er vel sikkert lenge siden sist et norsk lag klarte det?

Det har «Moi» bare delvis rett i.

Ikke siden Åge Hareide tok både serie - og cupgull i sin første og siste sesong som Rosenborg-sjef i 2003 har et norsk lag gjort det Molde klarte i år.