TIL FINLAND: Alexander Bonsaksen har signert for den finske klubben Tappara. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TIL FINLAND: Alexander Bonsaksen har signert for den finske klubben Tappara. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Bonsaksen til finsk ishockey

– Det er litt krisestemning i administrasjonen, sier Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Bonsaksen (27) forlater Vålerenga og Get-ligaen. Den norske landslagsspilleren har signert for finske Tappara. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Den 27 år gamle backen signert en kontrakt som strekker seg ut sesongen.

– Det kom som lyn fra klar himmel. Det var ikke dette vi trengte i den situasjonen vi er i med den dårligste sesongstarten noensinne. Det er litt krisestemning i administrasjonen, innrømmer Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær til TV 2.

Bonsaksen står med to scoringer og sju assist i en sesong der Vålerenga har slitt stort. Oslo-klubben ligger på sjuendeplass i Get-ligaen. Kjær innrømmer at det «gjør litt vondt» å se 28-åringen forlate klubben.

– Det er trist og litt katastrofe for oss. Vi har akkurat signert løpere, nå må vi plutselig ut å lete etter back. Bonsaksen er den beste backen vår, men vi kan ikke ødelegge drømmene til guttene. De har ambisjoner. Finsk toppliga er av de bedre i Europa, sier Kjær.

Bonsaksen startet karrieren i Vålerenga og har også spilt for Modo og Rögle. Han har 52 landskamper (VM og OL) for Norge. Han signerte for Vålerenga igjen høsten 2013 etter fire år i svensk hockey, og i sommer forlenget han kontrakten med VIF. Nå er imidlertid oppholdet i Oslo over for denne gang.

– Bonsaksen synes selvsagt det er trist. Han tenkte seg om mange ganger. Han tenker jo på sin egen karriere og muligheten til å få prøvd seg i Finland. Han fyller 28 år i januar, så han har ikke så mange sjanser til å imponere i utlandet, sier Kjær.

Tappara var i gruppe med Stavanger Oilers i årets Champions Hockey League, men røk ut i åttedelsfinalen for Frölunda.

Mandag ettermiddag opplyser Vålerenga på sine nettsider at Mathias Trygg og Simon Gamache har signert for Vålerenga.

Se «Iskrigerne» på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo mandag til torsdag kl. 21.00!