VARETEKTSFENGSLET: Mannnen i 40-årene fra Sør-Norge ble i dag varetekstfengslet i to uker med brev og besøksforbud. FOTO: OLA HARAM / TV 2
VARETEKTSFENGSLET: Mannnen i 40-årene fra Sør-Norge ble i dag varetekstfengslet i to uker med brev og besøksforbud. FOTO: OLA HARAM / TV 2

Jente varslet barnehagen om overgrep hjemme

Faren i 40-årene ble pågrepet fredag etter at datteren fortalte ansatte i barnehagen om overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 40-årene er siktet for overgrep mot sin egen datter. Datteren fortalte ansatte i barnehagen hun går i om overgrep som skal ha funnet sted i forrige uke, og mannen ble pågrepet fredag.

Mannen, som er bosatt på Østlandet, har ikke erkjent forholdene. I dag ble han varetekstfengslet i to uker med brev og besøkforbud.

– Dette er en alvorlig sak som vi har jobbet mye med i løpet av helgen, sier politiadvokaten i det aktuelle politidistriktet til TV 2.

Faren er tidligere kjent for politiet, og er tidligere dømt for seksuelle handlinger mot mindreårige. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, og politiet har foretatt kriminaltekniske undersøkelser samt gjort flere beslag.

– Han har ikke erkjent noe, men vi har gjort funn av barnepornografi. Alle beslag er ikke gjennomgått ennå, så vi vet ikke omfanget av saken ennå, opplyser politiadvokaten mandag formiddag.

I dagens fenglsingsmøte erkjente mannen i 40-årene besittelse av seksualiserte bilder og video av barn, men nektet for overgrepene han nå er siktet for. 

Samboer også siktet

Barnevernet har tatt hånd om jenta som skal ha blitt utsatt for overgrep inntil videre. I tillegg er også moren siktet i saken. 

– Hun er siktet for psykisk medvirkning til overgrepene mannen nå er siktet for, sier politiadvokaten til TV 2. 

Tidligere saker

Politiet etterforsker også tidligere anmeldelser som har blitt hendlagt. Det viser seg at mannens andre datter også har anmeldt han for overgrep. Denne saken ble forøvrig henlagt.

– Det skal være et barn fra et tidligere forhold som tidligere anmeldte sin far for overgrep, sier politiadvokaten til TV 2. 

Skal avhøres

Jenta som skal være utsatt for overgrepet skal først gjennom et dommeravhør onsdag nenste uke på Barnehuset i Oslo. 

Lei seg

– Han er lei seg, men vi er fornøyd med halvert lengde med tanke på varetekstfengslingen. Han har selvfølgelig forståelse for at han skal sitte fram til dommeravhørene av datteren er ferdig, så får vi se hva som kommer fram der, sier mannens forsvarer til TV 2.