BLIR TRENER: Neste onsdag er det slutt for Hassan El Fakiri som fotballspiller på toppnivå. I stedet tar 37-åringen sats på en karriere som fotballtrener, og allerede nå er han klar på at det hadde vært morsomt å ta over Brann en dag. Foto: SCANPIX
BLIR TRENER: Neste onsdag er det slutt for Hassan El Fakiri som fotballspiller på toppnivå. I stedet tar 37-åringen sats på en karriere som fotballtrener, og allerede nå er han klar på at det hadde vært morsomt å ta over Brann en dag. Foto: SCANPIX

Brann-veteran orker ikke engang tenke på skrekkscenarioet

Hassan El Fakiri tar Brann-farvel etter kvalifiseringskampene mot Mjøndalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Neste onsdag er det slutt. Da tar en ekte Brann-helt farvel med toppfotballen for denne gang.

– Det kan bli utrolig gøy dersom -  eller jeg mener når - vi vinner. Det kan bli et flott farvel, sier Hassan El Fakiri foran de to særdeles viktige kvalifiseringskampene mot Mjøndalen.

Han har opplevd alt fra seriegull til nedrykkstrid med Brann. Han tror selv at avslutningssesongen ender godt - men er smertelig klar over at det finnes et skrekkscenario.

– Huff, nei, jeg kan ikke engang sette ord på hvordan det ville blitt. Det orker jeg ikke tenke på engang. Nei, jeg klarer ikke å tenke på det, sier El Fakiri til TV 2 Sporten.

Brann-trener Rikard Norling skryter voldsomt av jobben El Fakiri har gjort får Brann. Han virker å ha et sterkt håp om å kunne gi strategen spilletid i sin avskjed med Stadion.

– Men jeg må se det an, for i en slik kamp er hvert eneste bytte verdt svært mye, sier Norling.

– Spilletid er jeg ikke så opptatt av nå. Det viktigste er at vi får et godt utgangspunkt til bortekampen, sier El Fakiri selv.

– Kanskje jeg blir Brann-trener?
Han har i år vært spillende assistenttrener for Brann. En presset økonomisk hverdag har gjorde at Brann ikke kunne tilby krølltoppen en forlengelse. I stedet er 37-åringen allerede presentert som trener for 3.-divisjonsklubben Os.

– Jeg ser fram til nye utfordringer etter det her. Jeg tar sikte på å bli fotballtrener på et bra nivå. Jeg har selvfølgelig et mål om å komme meg så høyt som mulig, sier El Fakiri.

Etter en liten pause legger han til:

– Kanskje jeg til og med kan ta over Brann en dag? Det hadde vært moro!

El Fakiri mener det først og fremst handler om å bygge seg opp trenererfaring de kommende årene.

Sju fantastiske år
I bagasjen har han med seg rikelig med erfaring som toppspiller. I tillegg til sju år i Brann - og 210 Tippeligakamper i Norge - har El Fakiri bak seg perioder i blant annet Borussia Mönchengladbach, Monaco og Rosenborg.

Først og fremst er det tiden i Brann han minnes.

– Det har vært opp- og nedturer. Jeg er glad for at jeg fikk med meg gullet i 2007 og for at jeg fikk med meg en cupfinale. Det var selvfølgelig forferdelig at den endte med tap, men alt i alt har jeg hatt sju fantastiske år. Både supporterne og menneskene har vært fantastiske. De stiller høye krav, men samtidig er det det som er spennende ved å være i Brann, sier El Fakiri.

– Hvordan tror du selv kvalifiseringskampene mot Mjøndalen ender?

– Ingenting er sikkert i fotball, men vi har gode muligheter, sier han.