– Nå er det er Mjøndalen som er nærmest Tippeligaen

Brann skjelver etter 1-1 i første kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Mjøndalen 1-1:

Brann Stadion/Bergen (TV 2): Branns plass i neste års Tippeliga er fortsatt høyst usikker etter bare 1-1 i første kvalifiseringsfinale mot Mjøndalen søndag.

Dermed er det 1. divisjonslaget – og ikke Brann – som har fordelen foran onsdagens returkamp på Mjøndalen Stadion. Bruntrøyene har nemlig med seg et gunstig bortemål og vil rykke opp med for eksempel 0-0 i den kampen.

TV 2 fotballekspert Drillo mener også Brann-fansen bør være nervøse.

– Nå må vi slå fast at det er Mjøndalen som er nærmest Tippeligaen, sier han.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

– Mjøndalen var klart best

Den tidligere landslagssjefen ble overrasket over hvor tamme Brann fremsto på eget gress.

– Jeg hadde trodd at Brann skulle vinne denne kampen. De var litt uheldige i 1. omgangen da Mjøndalen scoret på den eneste sjansen de hadde. Men i 2. omgang var faktisk Mjøndalen best, sier Drillo.

– De hadde mer ork enn Brann og flere Brann-spillere spilte heller ikke opp mot sitt beste. Mjøndalen var klart best den siste halvtimen og det var overraskende, forteller han.

Drillo er glad i statistikk og prosentregning. Han mener Mjøndalen nå har en klar prosentmessig fordel.

– Ja, når du klarer 1-1 på bortebane – og det var fortjent – har du det. Med hjemmebane nå betyr det 75 prosent sjanse til seier, sier han.

Norling: – Innsatsen må opp

Brann-trener Rikard Norling var følgelig nok ikke veldig fornøyd etter kampslutt.

– Dette var en kamp med mye kamp i, men vi gjorde ingen topp innsats. Vi må prestere bedre i neste kamp, sier han til TV 2.

– Vi kom ikke opp til normal standard. Nå må vi analysere nøye for å se hva vi kan gjøre annerledes, legger Norling til.

Svensken ser uansett for seg en tøff kamp i Mjøndalen til uka.

– Det er et annet underlag med kunstgress. Det betyr en annen form for fotball, men vår innsats må opp et par hakk, sier Norling.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen hadde naturlig nok mer grunn til å smile enn sin svenske kollega.

– Jeg er fornøyd. Vi fightet og fikk med oss noe hjem. Det var også målet, sier han til TV 2.

Hansen innrømmer at han var spent på nivået til Brann.

– Vi visste ikke hva vi kunne forvente, egentlig. Vi har kun møtt 1.divisjonslag i år, men vi visste likevel at vi hadde en fair mulighet og håpet vi skulle klare det, sier han.

– Nå har vi en kjempegod mulighet på hjemmebane, hvor vi har vært gode i hele år. Men vi må være på topp. Vi møter et godt lag og skal ikke ta av etter dette her. Vi er bare halvveis, sier den tidligere Bristol City-proffen.

Mjøndalen-press fra start

Det var Mjøndalen som startet kampen best. Bruntrøyene gjorde som de ofte har gjort denne sesongen: Startet med høyt press for å legge motstanderlaget bakover.

Utover i omgangen kjempet likevel Brann seg inn i kampen og rullet opp noen halvgode sjanser. Spesielt Marcus Pedersen var nær etter vel 23 minutter.

Men Brann tok ikke godt nok vare på sjansene sine. Det gjorde derimot Mjøndalen.

For på deres første skikkelige sjanse i kampen endte nemlig ballen rett i mål. Vel 37 minutter var spilt da Brann-spiller Amin Askar leverte en mislykket klarering ut av feltet. Ballen gikk rett til Vamouti Diomande og ivorianeren banket ballen strake veien inn i nettmaskene.

Mjøndalen nærmest seier

Mjøndalen startet 2. omgang på samme måte som den første og var nær 2-0 etter få minutters spill. Men denne gangen var det imidlertid Brann som var mest effektive og tente håpet i Bergen.

53 minutter var spilt da innbytter Kasper Skaanes – etter bare sju minutter på banen – satte inn utligningen.

19-åringen var først på ballen etter en Mjøndalen-klarering inne i boksen og plasserte ballen nede i hjørnet.

Brann-fansen hadde nok håpet at laget skulle fortsette å kjøre på for 2-1-scoringen etter det. Men i stedet for Brann-overtak, var det Mjøndalen som ble det førende laget den siste halvtimen av kampen.

Nærmest scoring fra de også. Blant annet hadde Magnus Sylling Olsen en stor mulighet etter vel 68 minutter. 

PS! Den avgjørende returkampen spilles på Mjøndalen Stadion førstkommende onsdag.