Her sto klassikeren i 31 år!

Nå er "Tilbake til fremtiden"-bilen til salgs.

Men er det ikke ... Jo – det er det! Her står det faktisk en De Lorean, i en temmelig uvanlig farge. Foto: ebay.
Men er det ikke ... Jo – det er det! Her står det faktisk en De Lorean, i en temmelig uvanlig farge. Foto: ebay.

Ofte når vi skriver om gamle biler som etter flere tiår i lader og skjul endelig trekkes ut dagslys igjen, så handler det om biler med stort omsorgsbehov.

Mange av bilene har  en lang fortid på veien og like nesten like ofte  setter alle årene med lagring - ikke sjelden i ikke altfor gode omgivelser - tydelige spor i både karosseri og interiør.

De tilfellene hvor det ikke er snakk om full gjennomgang er unntaket.

Ville ikke selge unik bil - fortiden var for grusom

Unik bil selges

Ett av unntakene er denne bilen. Som ikke bare er sjelden, men i dette tilfellet også har en meget  spesiell historie. På toppen av det hele har den en helt unikt lav kilometerstand.

Og det beste av alt - den er til salgs! 

Bilen er som du kanskje allerede har sett en DeLorean DMC12.

DeLorean var  et spennende bilmerke, med en svært brokete historie som vi ikke skal gå nærmere inn på her. Det er allerede skrevet tykke bøker om emnet ... Bilen ble berømt over hele verden etter at den var med i film-suksessen "Tilbake til fremtiden".

Den aller første DeLorean DMC12 ble vist i 1977, men mye klabb og babb gjorde at det allikevel drøyde helt 21. januar 1981 før den første bilen forlot samlebåndet på fabrikken i Nord-Irland.

Ca 9000 biler ble bygget før produksjonen stoppet sent på året i 1982. De antas at rundt 6000 av disse bilene fortsatt eksisterer.

Slik havnet denne DeLorean på norske skilter

Ingen vet hvorfor den er rød

Det var særlig to ting som skilte DeLoren fra andre biler. Det en var måkevinge-dørene. Det andre var at bilene var laget av rustfritt stål - og var ulakkerte.

"Vår" bil her er derimot lakkert rød. Ingen vet hvorfor...

Noen mener at noen få biler ble levert med lakk. Rett og slett for at de fort ble stygge og skjoldete i ulakkert tilstand, Det var egentlig nok med et fingermerke før det ble en skjold i lakken.

En annen teori er at forhandleren lakkerte den for å få den solgt.

Forelsket seg i fargen

Det var uansett den røde lakken som skulle bli denne bilens skjebne. Det hadde seg nemlig slik at en ung jente - datter av eieren-  forelsket seg fullstendig i fargen og bilens design.

Far kjøpte bilen, men nyhetens interesse forsvant tydeligvis fort for det unge kvinnen.

Etter et par år og kun et fåtall miles på speedometeret, var der "far i huset" som over tok bilen etter datteren.

Men en DeLorean med kronglete ut- og innstigning og en eldre mann med dårlige knær var en dårlig kombinasjon. Det var ikke mange flere miles som tikket inn på telleverket i den røde sportsbilen.

De Lorean: Gjør comeback som elbil

Stått på låven i 31 år

For å gjøre en lang historie kort: Bilen ble satt på låven og pakket godt inn. Her ble den stående i 31 år.

Eieren passerte 90 år og fant vel så smått om senn ut at livet med rød sportsbil trolig hadde passert middagshøyden. Så salg ble bestemt. Bilen ligger nå til salgs på den amerikanske auksjonssiden ebay.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Som nevnt - den har klart seg utrolig bra og ser nesten ut som ny, både innvendig, under og i motorrom.

Kun 1576 km siden 1981

Ikke så rart med tanke på kilometerstanden på bare 981 miles - siden 1981. Noe som tilsvarer kun 1576 kilometer! Da er det kanskje ikke så rart at til og med dekkene også er de originale.

Her snakker vi rett og slett om mer enn en uvanlig bil. Dette er temmelig unikt.

Prisen er i skrivende stund oppe i 24 400 dollar, for bilen som finnes i California. Det tilsvarer omtrent 165.000 norske kroner og er neppe noen u-pris for at såpass unikt eksemplar.

Slik importerer du din drømmeveteranen