PILEN PEKER I NEDADGÅENDE RETNING: Emmanuel Adebayor har kun scoret to ligamål for Tottenham denne høsten.  Foto:  AFP/GLYN KIRK
PILEN PEKER I NEDADGÅENDE RETNING: Emmanuel Adebayor har kun scoret to ligamål for Tottenham denne høsten.  Foto:  AFP/GLYN KIRK

Adebayor beskylder sin egen mor for heksekunst

Tottenham-spissen svarte på beskyldningene om at han ikke har sett sin mor på over ett år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Hull-Tottenham søndag 17.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Mye har vært sagt og skrevet om Emmanuel Adebayor opp gjennom årene.

Spissen er blitt beskyldt for å være lat og kun spille godt når en kontrakt står på spill, men har også briljert gjennom en årrekke i storklubber som Arsenal, Manchester City, Real Madrid og Tottenham.

De siste månedene har dog karrieren pekt i nedadgående retning, og nå hevder han at hans egen mor og hennes heksekunster har en finger med i spillet.

– Hvordan skal jeg holde kontakten med min mor hvis min mor er den som forteller alle at jobben min ikke går fremover. Jeg vil holde meg på min side og gjøre min ting. De burde stoppe å snakke, de burde stoppe å gjøre «juju» mot meg. De burde la meg være i fred, sa Tottenham-spissen ifølge britiske medier da han ble spurt av radiostasjonen Peace FM om det var han som hadde kastet moren ut av sitt hjem

Juju er et ord som vest-afrikanere bruker for å referere til trolldom som er del av heksekunst. Juju skal ha startet opp i slavetiden, men er fremdeles del av afrikansk tradisjon.

– De hører ikke på meg, så jeg vet ikke hvordan jeg skal løse dette nå. Jeg er åpenbart ikke en pastor. Jeg er fotballspiller, så jeg kan ikke peke på en heks, skal Adebayor ha sagt.

Har du Adebayor på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Adebayor er blitt beskyldt for å ha kastet sin mor ut av sitt hus i Afrika, fordi han trodde hun var en heks. Hans søster Maggie skal ha sagt til samme radiostasjon at stjerneangriperen ikke har sett sin egen mor på over et år og at han nekter å gi henne penger.

Tidligere denne uken kom det fram rapporter om at moren selger billig skrap på grensen mellom Ghana og Togo for å komme seg gjennom dagene.

– Hun selger plastposer, hengelåser og andre ting. Han nekter å ta telefonen når hun ringer. Vår mor vil ikke ha pengene hans. Hun vil bare se ham, fordi hun elsker ham, skal søsteren ha sagt.

– Jeg har aldri kastet henne ut av huset. Hun bestemte seg for å forlate huset, var Adebayors svar.

Tottenham-spissen skal i aksjon for sin klubb borte mot Hull søndag. Der får han - dersom han er tilbake på laget - muligheten til å score sitt tredje ligamål for sesongen.

I sin debutsesong i 2011/12 scoret han hele 17 Premier League-mål, mens det på de to etter det kun ble 16 til sammen.

Se Hull-Tottenham søndag 17.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!