Balotelli til TV 2: – Jeg er uheldig

Italieneren er ikke bekymret over måltørken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool (TV 2): På Liverpools akademi treffer TV 2 Mario Balotelli som mediehus nummer to i køen.

Italieneren himler med øynene når han innser at det første intervjuet ikke var det eneste: «Another one?»

Lei av media
– Synes du det er kjedelig å bli intervjuet?

– Veldig kjedelig.

– Hvorfor det?

– Jeg liker det ikke. Jeg har aldri likt å snakke om meg selv. Dessuten blir 99 prosent av sitatene vridd på.

Det har vært rolig fra urokråken utenfor banen. Balotelli er likevel ikke særlig glad i media selv om det har vært mindre overskrifter om det usportlige siden han kom tilbake til England.

– De lyver alltid om nesten alt. Jeg tror ikke de har flere historier, de har sluppet opp for ideer, sier Balotelli og ler en liten latter.

Fremdeles uten scoring
Men det som det definitivt skrives om, er Balotellis måltørke. Fremdeles står spissen uten scoring i Premier League for Liverpool. Selv oppsummerer han sesongen hittil slik:

– Så som så. Ikke spesielt bra, ikke spesielt dårlig. Midt på treet.

– Hva er det som ikke har vært bra?

– Jeg er uheldig. Det er ikke bra, men noen ganger blir det slik, sier Balotelli.

Brendan Rodgers hentet Balotelli som en erstatter for Luis Suarez. Foreløpig har ikke Liverpool-manageren fått resultatene han hadde ønsket.

– Han sier jeg må jobbe på banen, så vil målene komme. Han vet jeg kan score, for jeg gjør alltid det. Men det er en dårlig tid for meg nå, men det er ingenting å bekymre seg for. Jeg elsker å score mål. Når jeg er i den situasjonen som jeg er i nå, må jeg bare akseptere det – jeg må jobbe og spille.

– Hvordan jobber du med det mentalt?

– Jeg er sterk, svarer Balotelli raskt og kontant.

Ikke bekymret
Med også Daniel Sturridge borte fra banen med skade, hviler det et ekstra ansvar på Balotelli. Selv føler han ikke noe spesielt press.

– Jeg leser ikke aviser. Jeg ser ikke på TV. Jeg leser ikke kommentarer. Jeg føler ikke noe press. Jeg gjør ikke noen av de tingene selv når det går bra, jeg liker ikke å høre på alle andres meninger. Mitt eneste ansvar er å jobbe hardt og gi 100 prosent. Jeg kom hit fordi jeg ville vinne. Hittil har vi ikke gjort det så ofte, men vi må være tålmodige. Selvfølgelig trenger vi å score flere mål, spesielt jeg, men det kommer når det kommer. Det fungerte bra med Sturridge i den ene kampen vi fikk spille sammen, men siden har han ikke vært her, så… Det har ikke noe med ham å gjøre, det er bare meg.

Men Balotellis agent, Mino Raiola, var svært klar på hvor viktig det var for spissen å prestere ved overgangen til Liverpool i august. Raiola mener dette er Balotellis siste sjanse på toppnivå i europeisk fotball, og at spissen ikke har råd til nok en flopp i karrieren.

– Er du enig i det?

– Dette er en stor sjanse for meg. Liverpool er en stor klubb og ikke alle får muligheten til å spille i en klubb som denne. Jeg tok sjansen min, og er glad for å være her. Det andre må du spørre agenten min om, svarer Balotellli.