VISER KAMPVILJE: Gunhild og Petter Stordalen oppholder seg i Nederland, hvor Gunhild behandles for sykdommen hun er rammet av. Her er paret fotografert under en konferanse i 2013. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VISER KAMPVILJE: Gunhild og Petter Stordalen oppholder seg i Nederland, hvor Gunhild behandles for sykdommen hun er rammet av. Her er paret fotografert under en konferanse i 2013. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Gunhild Stordalen: – I'll be back!!

Petter og Gunhild Stordalen takker for støtten etter at det ble kjent at Gunhild er alvorlig syk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– En stor fellestakk for overveldende støtte i dag. @G_Stordalen hilser og sier som Schwarzenegger: I'll be back!!

Det skriver Petter Stordalen på Twitter og Facebook dagen etter at det ble kjent at kona Gunhild er alvorlig syk.

Alvorlig sykdom

Dagens Næringsliv forteller at Gunhild Stordalen (35) er angrepet av den livstruende sykdommen systemisk sklerodermi. Sykdommen gjør at huden blir tykk og stiv, og bevegeligheten begrenses.

Den angriper også organer som fordøyelseskanalen, lungene, hjertet og nyrene. I de mest alvorlige tilfellene er forventet levetid kun et par år for de som rammes av denne sykdommen.

Det finnes ingen helbredende behandling for sykdommen, men paret oppholder seg for tiden på et sykehus i Utrecht i Nederland hvor Gunhild får stamcellebehandling og cellegift i et forsøk på å bekjempe sykdommen.

– Jeg innser at jeg kommer til å bli uendelig syk og kanskje komme borti gravkanten med begge bena før jeg er gjennom behandlingen, sier Gunhild Stordalen til DN. 

Hun er selv lege og vet bedre enn de fleste hva sykdommen innebærer.

Får støtte fra kjente og ukjente

På sosiale medier får ekteparet massiv støtte og lykkeønskninger. Hallvard Flatland og Knut Storberget, som begge har opplevd å få sine sykdommer omtalt i media, er blant dem som viser sin omtanke overfor ekteparet.

«Omtanke. Vi trenger deg i kampen for trygg mat», skriver tidligere justisminister Knut Storberget på Twitter.

Gunhild og Petter Stordalen har tydeligvis fått med seg de mange reaksjonene og takker for omtanken i en optimistisk Twitter-melding lørdag morgen. 

– Ønsker dere alt godt

Også på TV 2 Nyhetenes Facebook-side er det mange som ønsker god bedring til Gunhild Stordalen.

«En forferdelig sykdom. All mulig lykke til, og pass på å bruke all energien dere tidligere har brukt på Eat og Nordic Choice på dere selv nå. Stå på», skriver en Facebook-bruker.

«Jeg kjenner deg ikke Gunhild, og ikke Petter heller, men jeg ønsker dere begge alt godt», skriver en annen.

Venstre-politiker Abid Raja er også berørt av nyheten.

– Vi ønsker henne riktig god bedring. Utrolig trist. Hun er ei flott jente med stort hjerte og engasjement. Verden trenger henne i mange år fremover, sier Raja til TV 2.

ØNSKER GOD BEDRING: Arbeiderpartiets Jette Christensen. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ØNSKER GOD BEDRING: Arbeiderpartiets Jette Christensen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Arbeiderpartiets Jette Christensen sier det var veldig vondt å høre om Gunhilds sykdom.

– Jeg ønsker henne god bedring og gode stunder på veien, sier Christensen.

Håper å gi styrke til andre

Gunhild Stordalen hadde vært dårlig i lang tid. 22. oktober fikk hun diagnosen systemisk sklerodermi, skriver DN. Undersøkelsen viste at hun er rammet av diffus katan variant – den langt mer aggressive og dødelige varianten av sykdommen.

Verken hun eller ektemannen har vært på jobb på flere uker. All tid går med til å bekjempe sykdommen, og paret velger åpenhet om hva som skjer.

– Når begge er så synlige i jobbene sine, er det vanskelig å bare forsvinne i flere måneder, sier Petter Stordalen til DN.

De håper også at deres åpenhet kan gi styrke til andre i samme situasjon.

Gunhild Stordalen er daglig leder av foreningen Eat, som jobber for å komme opp med løsninger på noen av de matvarerelaterte helse- og miljøproblemene verden står overfor. Petter Stordalen er sjef for hotellkjeden Nordic Choice.