Dette er ett av flere skilt som ble montert feil på Fylkesvei 123 i Østfold. Foto: Gunnar Fjellengen, Smaalenenes Avis/ANB
Dette er ett av flere skilt som ble montert feil på Fylkesvei 123 i Østfold. Foto: Gunnar Fjellengen, Smaalenenes Avis/ANB

Her skjuler det seg en skikkelig skilt-tabbe

- Helt utrolig, sier nabo.

Fylkesvei 123 fra Ramstadkrysset til Kroksund har nå blitt en forkjørsvei. Dette innebærer at nye vikepliktskilt må opp på de mange småveiene som går inn til fylkesveien.

Jobben med å sette opp disse nye skiltene gikk ikke helt som planlagt.

– Jeg så at flere av de nye vikepliktskiltene var satt opp feil vei. Er dette mulig, var det første jeg tenkte, sier en beboer på Havnås til Smaalene.no, som ikke ønsker å stå frem med navn.

Måtte dobbeltsjekke

Havnåsingen forteller at han måtte dobbeltsjekke om skiltene stod riktig eller ikke.

– Jeg måtte ta en telefon for å forhøre meg hvordan skiltene egentlig skal se ut. Jeg lurte først på om jeg selv var blitt tullete, men det var ikke jeg som bommet denne gangen, flirer han.

Skiltene ble satt opp natt til onsdag, og flere av dem var skrudd opp riktig vei. Arbeidet med og snu skiltene som sto feil ble satt i gang ett døgn etterpå.

– Noen har nok gjort en tabbe, og de som gjorde det er sikkert trøtte siden de jobber på natta, spekulerer havnåsingen.

Han sier videre at alle kan gjøre feil, men denne tabben syns han var spesielt morsom.

– Etter at jeg forstod hva som hadde skjedd måtte jeg le. Å sette opp skiltene sånn er godt gjort, og særlig siden de skal kunne skiltene sine i veivesenet, sier havnåsingen og ler videre.

– Skjedde en feil

Driftsleder i Statens vegvesen Karl-Erik Willadsen sier til Smaalenenes Avis at veivesenet ble tipset av en privatperson, som gjorde dem oppmerksomme på skilt-tabben.

– Skiltene ble rett og slett montert feil. Normalt står spissen oppover på fareskilt, og det er bare vikepliktskilt som peker nedover. Det var nok noen som syns denne feilen var morsom, sier driftslederen.

Han peker på at skiltene ikke var gyldige tirsdag og onsdag. De var også dekket til av plastposer.

– Dette er ikke en sensasjonell feil. Vi rettet opp skiltene på onsdag og det viktigste er at de står klare til åpningen av forkjørsveien, som er i dag, sier han.

– Heldigvis er det fortsatt lovlig å gjøre en feil, fastslår Willadsen.

Les flere bilsaker i Smaalenes motormagasin her

Les også: Klaget på skilt - slapp fartsbot

Laster inn forumet...