PÅ VEI HJEM: Mathias Trygg ble torsdag frigitt fra kontrakten i Björklöven, og skal være på vei hjem til Vålerenga. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
PÅ VEI HJEM: Mathias Trygg ble torsdag frigitt fra kontrakten i Björklöven, og skal være på vei hjem til Vålerenga. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Mathias Trygg på vei til Vålerenga

Jan Tore Kjær bekrefter dialog med Trygg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Etter det TV 2 kjenner til gjenstår kun detaljer før Mathias Trygg igjen er Vålerenga-spiller. 

– Vi har hatt en dialog med Björkloven og Mathias i flere dager, og han er på vei hjem til Oslo. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Vålerenga-driektør Jan Tore Kjær til TV 2.

Trygg ble torsdag frigitt fra kontrakten med svenske Björklöven, der han har slitt og står kun med ett mål og tre assist på 22 kamper. 

– Vi ble for så vidt enige om å avslutte kontrakten, men de var de som tok initiativet. De skulle gjøre forandringer i troppen og to måtte gå forrige uke, så nå var det min tur, forteller Trygg til TV 2. 

Han innrømmer at sesongen i Allsvenskan langt ifra gikk etter planen. 

– Det har ikke gått som verken de eller jeg forventet. Jeg spilte mye center og det er ikke der jeg er best, så jeg må ærlig innrømme at jeg vanlige arbeidsforhold, forteller han.

– Vålerenga er aktuelt
Oslo-gutten har fem sesonger bak seg i Vålerenga, og ble en av klubbens beste poengplukkere forrige sesong med 18 scoringer og 32 assist. 

Da TV 2 snakket med han fredag ville 28-åringen verken bekrefte, eller avkrefte en retur til Oslo Øst. 

– Det er aktuelt, og både Vålerenga og flere andre har ringt meg. Jeg må vurdere alternativene, men jeg vil jo spille fortest mulig. Så jeg tipper noe blir klart i løpet av en ukes tid, forteller han. 

– Vålerenga er høyt oppe på den aktuelle lista?

Det er mulig at det blir Vålerenga. Jeg har mange kamerater der, og jeg trives godt i klubben. Så det er ikke noe som står på vent sånn sett, innrømmer Trygg. 

Vålerenga har vært en skygge av seg selv denne sesongen, og ligger på sjuende plass i GET-ligaen etter torsdagens tap mot Lørenskog. Forrige uke forsterket de ytterligere troppen med kanadierne Francois Fortier og Simon Gamache. 

Trygg skal etter det TV 2 kjenner til komme til Oslo allerede fredag kveld, for møter med Kjær og Vålerenga-ledelsen. 

– En spillertype Vålerenga mangler
TV 2s ishockeyekspert Geir Hoff mener det kan være positivt både for Vålerenga og Trygg selv med en ny periode hos Oslo-klubben. 

– Trygg er jo en offensiv spiller med gode ferdigheter, og en spillertype som Vålerenga mangler litt i dag. Han har en god historikk fra før, og er en spiller som Espen Knutsen vet hva står for, og hvordan han skal brukes i laget. Han har hatt det tøft i Björklöven, så det blir nok et løft for både han og Vålerenga hvis han nå kommer hjem, sier Hoff.