Freestyle-Tiril tilbake på ski 

- Det føltes ganske uvirkelig, forteller Tirl Sjåstad Christiansen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): – Med det utrolig fine været var det ganske magisk, og det gikk veldig bra. Jeg fikk kjørt både forlengs og baklengs, og hoppa på noen småkuler. Så det var veldig deilig, forteller en glad Tiril Sjåstad Christiansen til TV 2. 

Se Sjåstad Christiansen tilbake på ski i videovinduet øverst på siden!

– Grugleda meg lenge
19-åringen fikk OL spolert på grunn av en korsbåndskade hun pådro seg i desember, og fredag prøvde hun seg på ski hjemme på Geilo for første gang på ni måneder. En dag hun hadde venta lenge på. 

– Jeg har grugleda meg lenge, men jeg har jo følt meg klar til å bare kjøre. Jeg var likevel litt nervøs, for ni måneder er jo lenge. Det føltes ganske uvirkelig at det var i dag det skulle skje, forteller Sjåstad Christiansen.

Landsagssjef Christopher Frankum innrømmer at det var godt å se Geilo-jenta på ski igjen. I stor kontrast til tårene som kom i Sostji da avgjørelsen om å stå over OL ble tatt. 

– Det var veldig gøy at hun var så glad for å kjøre igjen. Hun kjørte litt forlengs, baklengs og hoppet på et par småkuler uten smerter. Så nå blir det bare å gradvis bygge seg opp her hjemme, også blir det en oppfølgingstest hos Red Bull i januar før hun får grønt lys til X Games, forteller landslagssjefen.

MAGISK: Tiril Sjåstad Christiansen testet ski på beina for første gang etter korsbåndoperasjonen i vinter. Foto: Christopher Frankum.
MAGISK: Tiril Sjåstad Christiansen testet ski på beina for første gang etter korsbåndoperasjonen i vinter. Foto: Christopher Frankum.

X Games-avgjørelse tas om halvannen måned
For selv om 19-åringen er tilbake på ski er hun i utgangspunktet litt bak skjema. Sykdom og feiltrening i sesongoppkjøringen utsatte den første snøtesten, og om hun stiller til start i X Games avgjøres i starten av januar. 

– Jeg bruker nok lang tid på å kjøre meg inn, men jeg er jo optimistisk. Testen hos Red Bull i starten av januar avgjør om jeg stiller eller ikke, så vi får se da. Rekker jeg det ikke så rekker jeg det ikke, sier hun. 

– Vi må nesten se hvordan det går i løpet de neste ukene, men det er jo så klart et mål for henne. Nå går det etter planen, understreker Frankum.