Lunde Pedersen tok sin første verdenscupseier

– Det satt helt perfekt.

Skøyteløperen Sverre Lunde Pedersen tok sin første verdenscupseier da han vant 1500-meteren i Seoul fredag.

Fra før har nordmannen fire andre- og fire tredjeplasser i det gjeveste selskap.

– Satt helt perfekt
Fredag distanserte han konkurrentene med tiden 1.47,76. Nærmest var nederlenderne Wouter Olde Heuvel og Kjeld Nuis. De to endte henholdsvis 26 og 54 hundredeler bak 22-åringen.

– Det var litt overraskende. Jeg fikk tiendeplass forrige helg og følte meg ikke veldig bra. Men denne gangen var det helt annerledes, og jeg følte meg mye bedre. Litt i overkant kanskje, men veldig gøy, sier han etter løpet.

Flere av konkurrentene slet med isen, men for bergenseren klaffet alt.

– Isen var litt dårligere enn vanlig, men jeg traff med løpet og fikk noen gode rygger av makkeren min. Så det satt helt perfekt, sier han.

Pedersen legger ikke skjul på at dette var noe norsk skøytesport trengte.

– Det er ekstremt viktig for norsk skøytesport. Vi slet mye i fjor med fjerde til åttendeplasser. Det har vært mye nesten, så det var deilig å få det til nå og vise at vi har noe å komme med.

– Alle gliser nå
Håvard Lorentzen var selv til stede da kameraten gikk inn til seier.

– Dette er fantastisk. Vi går og gliser nå. Vi skjønte at det kom til å gå bra da han kom i mål. I alle fall at det ville bli pallen. For han gikk en helt sinnsyk sisterunde, sier han til TV 2.

Verdenscupløpet i Sør-Korea var sesongens andre 1500 meter. Forrige helg gikk Lunde Pedersen inn til en skuffende 10.-plass på samme distanse.

– Etter en litt dårlig opplevelse forrige helg er dette helt fantastisk, sier han.

Da var han nærmere to sekunder bak dagens treer, Kjeld Nuis.

På 5000 meter samme helg ble det 8.-plass for skøytetalentet.

Tiden 1.47,76 er langt fra Lunde Pedersens personlige bestenotering. Den lyder på 1.43,25 og ble satt i høyden i Salt Lake City i november i fjor

(©NTB/ TV 2)

Mer innhold fra TV 2