DERBY: Brentford tar i mot Fulham til London-derby fredag kveld. Foto Scanpix.
DERBY: Brentford tar i mot Fulham til London-derby fredag kveld. Foto Scanpix.

Hva har skjedd med Fulham?

Full forvandling etter fjerningen av Felix Magath.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Brentford - Fulham på TV 2 Sport Premium kl. 20.45:

Vi må tilbake til april 1998 for å finne sist møte mellom disse lagene i ligaen. Det vil si før Norges nye fotballyndling Martin Ødegaard var født.

Da spilte de på nivå tre og Fulham vant oppgjøret 2-0 på Griffin Park. I kveld møtes de igjen foran et utsolgt Griffin Park.

Brentford har hatt en strålende sesong og overrasket mange hittil. Det nyopprykkede laget befinner seg på 6.plass, bare fire poeng bak ligaleder Derby.

I Fulham har ikke alt gått på skinner. Felix Magath fikk sparken etter syv kamper. Ett poeng på disse kampene forteller om et lag som sleit innledningsvis etter nedrykket fra PL forrige sesong.

Vendepunktet

Men noe har skjedd etter Kit Symons kom inn og tok over rollen som manager. Laget er i form. Seks kamper uten tap, og ni poeng opp til vertene.

Brentford, lillebror i vest-London, bak klubber som Chelsea, Fulham og QPR, har en spennende tropp med mange gode spillere. Manager, Mark Warburton, som tok over ansvaret da Uwe Rösler gikk til Wigan, signerte flere god spillere før sesongen – og flere har slått til. Andre Gray scoret 30 mål for Luton i Conference forrige sesong. På 17 kamper har han nettet seks ganger og har klart å ta nivået – tross tre divisjoner opp i ligasystemet.

Tottenhams Alex Pritchard ble hentet på lån, og har vært en av klubbens beste spillere denne sesongen. 21-åringen spilte Englands U21 landskamp mot Frankrike i midtuka. Han er en teknisk god spiller med høy arbeidskapasitet. Klubber som WBA og Burnley følger unggutten, og han kan i neste overgangsvindu forsvinne til Premier League.

I tillegg har laget to spanske spillere som har imponert. Jota (ny fra Celta Vigo) og Jon Toral (på lån fra Arsenal) er begge to offensive spillere som skaper trøbbel for motstanderne.

Utsolgt

Etter en skrekkelig start, har Fulham funnet formen. Hugo Rodallega har begynt å finne veien til nettmaskene, unge danske Christensen har tatt plassen på midten, og veteranen Scott Parker er en viktig brikke sentralt på London-laget.

Det har vært mange utskiftinger i klubben etter nedrykket forrige sesong. Det er en god miks av rutinerte og etablerte spillere – fylt på med talentfulle unggutter.

Vi venter fortsatt på at Ross McCormack skal slå ut i full blomst etter overgangen fra Leeds. Det har kun blitt to mål hittil, men viste sist i hjemmekampen mot Huddersfield at skuddfoten fortsatt er intakt. Fortsetter Fulham den gode trenden de er inne i, vil de garantert klatre videre opp på tabellen. Stallen er mer enn god nok for en plass som gir kvalifisering.

En spesiell kamp for Fulhams midtstopper Dan Burn, som har gode minner mot kveldens motstander. Han var med å vinne play off finalen for Yeovil mot Brentford i 2013. Han scoret kampens første mål mot Uwe Rösler gutter. Burn var da på lån fra Fulham den sesongen, og spilte begge ligakampene mot Brentford – som også endte med seier.

Flomlysene er på. Griffin Park er utsolgt (12 000 tilskuere). Det er vest mot vest. Den første ligakampen mellom lagene på 16 år sparkes i gang kl.20.45. Vi starter studiosendingen kl.20.15.