HERJET MOT ERKERIVALEN: Lørenskog kjørte over et Vålerenga-lag med store sprekker.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
HERJET MOT ERKERIVALEN: Lørenskog kjørte over et Vålerenga-lag med store sprekker.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Lørenskog nedsablet VIF i hatoppgjøret

 - Vålerenga henger virkelig ikke sammen. Det er sjokkerende! sier TV 2s hockeyekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørenskog - Vålerenga 4-1

Det var duket for et skikkelig hatoppgjør da Lørenskog tok i mot Vålerenga i Lørenskog ishall, men det ble en helsvart kveld sett med VIF-øyne. 

Lørenskog satte høyt tempo fra start og ledet etter første periode. I andre periode kjørte vertene virkelig i fra, og selv om Brian Ihnacak reduserte for VIF, ble det til slutt 4-1-seier til Lørenskog. 

- Med et ord så er det en katastrofe, sa VIFs assistenttrener Sven-Arild Olsen til TV 2 etter nederlaget.

- Vi er rett og slett ikke på jobb. I andre periode klarer vi ikke komme over offensiv blålinje engang. I dag er det blodfattig. 

Tempotrøbbel for VIF

Vålerenga tok en viktig seier i spilleforlengelsen mot Storhamar i helgen og tok med seg den gode følelsen inn i møtet med erkerivalen, men fikk seg en kalddusj på tampen av første periode. 

Lørenskog holdt høyt tempo i pucken og Christian Söderström vartet opp med en assist som imponerte de fleste. Simon Olsson gjorde ingen feil og sørget for at Lørenskog ledet 1-0 etter første periode.

Vålerenga hang ikke bedre med etter en tur i garderoben, for halvannet minutt ut i den andre perioden kombinerte Wacey Rabbit og David Laliberté. Sistnevnte økte til 2-0 for Lørenskog. 

- VIF henger ikke sammen. Det er sjokkerende!

Espen "Shampo" Knutsen tok en time-out kort tid etter det andre baklengsmålet. 

- Nå henger Vålerenga virkelig ikke sammen. Det er rett og slett sjokkerende. Nå får Shampo kjefte litt og ta en samling i bånn, sa TV 2s hockeyekspert Kasper Wikestad i HockeyXtra. 

Men bedre ble det ikke etter en runde med sjefen. Med åtte minutter igjen av andre periode drar Lars Erik Spets på seg hele VIF-forsvaret og Mats Frøshaug får en enkel jobb med å sette inn 3-0. 

VIF kjempet seg inn i kampen og Brian Ihnacak reduserte til 1-3, men igjen fikk Iskrigerne seg en kalddusj. David Laliberté fikk gå alene med keeper og gjorde ingen feil da han økte til 4-1 på tampen av andre periode. 

Steffen Sørberg måtte varte opp med flere gode redninger i den tredje perioden for å unngå et styggere resultat for VIF, som til slutt tapte 4-1 i Lørenskog Ishall. 

VIFs tunge sesong fortsetter og Iskrigerne ligger nå på en 7.plass. Lørenskog holder stand på 2. plassen. 

Oilers med sliteseier

Forrige uke gikk Stavanger Oilers på sitt første tap på tretten kamper i hjemmemøtet med Stavanger Oilers, men kom tilbake på vinnersporet med 2-1-seier hjemme mot Frisk Asker. 

I bortemøtet med Sparta Sarpsborg havnet Stavanger Oilers i trøbbel midtveis i første periode når fire Oilers-spillere måtte i utvisningsboksen og Sparta fikk en lang periode med fem mot tre. 

Vertene fra Sarpsborg klarte ikke utnytte overtallet, men i det undertalletvar over kjørte Oilers fram. Josh Soares sendte gjestene i føringen med fem minutter igjen av perioden, før Peter Lorentzen doblet like før periodeslutt. 

I andre periode reduserte David Hällström for Sparta, men i tredje periode ble det virkelig tempo i kampen. 

Josh Godfrey utlignet til 2-2 minuttet ut i perioden, og bare 20 sekunder senere sendte Mathias Trettenes Oilers tilbake i føringen. 

Sparta tok ut målvakten i sluttminuttene, men uten hell. Dan Kissel snappet pucken og avgjorde i tomt bur. 

Stavanger Oilers troner dermed fremdeles på toppen av Get-ligaen, med syv poeng ned til serietoer Lørenskog. 

Resultater fra torsdagens Get-ligarunde: 

Lørenskog - Vålerenga 4-1

Sparta Sarpsborg - Stavanger Oilers 2-4

Frisk Asker - Kongsvinger Knights 6-2

Manglerud Star - Stjernen 0-2