TREKKER SEG: Wigan mister sponsor etter Mackay-ansettelse. Foto: Scanpix.
TREKKER SEG: Wigan mister sponsor etter Mackay-ansettelse. Foto: Scanpix.

Wigan mister sponsor etter kontroversiell ansettelse

Wigan tok onsdag sjansen på å ansette kontroversielle Malky Mackay som manager. Valget har fått en draktsponsor til å trekke seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malky Mackay ble hentet til Wigan bare tre måneder etter at Englands fotballforbund (FA) bekreftet at skotten var under etterforskning. I august ble han anklaget for å ha sendt rasistiske, sexistiske og homofobiske tekstmeldinger. Han har selv innrømmet at meldingene var «uakseptable».

Ansettelsen har skapt store reaksjoner i England. Kjøkkenfirmaet Premier Range har prydet baksiden av Wigans drakter i Championship denne sesongen, men torsdag besluttet selskapet å avslutte samarbeidet.

– Dessverre har valget av Mackay satt oss i en uholdbar posisjon. Tekstmeldingene til Mackay er en sjokkerende påminnelse om en fortid vi trodde fotballen hadde lagt bak seg, står det i en pressemelding fra selskapet.

Mackay har tatt over Wigan som erstatter for Uwe Rösler, som i forrige uke måtte forlate klubben etter flere svake resultater. Skotten var også mannen som fikk sparken før Ole Gunnar Solskjær ble manager i Cardiff. (©NTB)