UTSATT FOR GROVE OVERGREP: Kvinnen (26) forklarte seg i detalj om hvordan Julio Kopseng skal ha forgrepet seg på henne flere ganger. Kvinnens bistandsadvokat, Trine Rjukan (t.v.), støtter sin klient under forklaringen. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/TV 2.
UTSATT FOR GROVE OVERGREP: Kvinnen (26) forklarte seg i detalj om hvordan Julio Kopseng skal ha forgrepet seg på henne flere ganger. Kvinnens bistandsadvokat, Trine Rjukan (t.v.), støtter sin klient under forklaringen. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/TV 2.

Eks-kjæreste vitner mot voldtektstiltalt:

– Han truet meg med torpedoer

OSLO TINGRETT (TV 2): TV-danseren Julio Kopseng skal ha voldtatt en kvinne under påskudd av å «fikse uteblitt menstruasjon». Tidligere kjæreste forteller om et voldshelvete. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag forklarte en av de ni kvinnene Julio Kopseng er tiltalt for å ha voldtatt seg i Oslo tingrett. Kvinnen beskrev i retten hvordan han gikk frem for å få sex allerede første gang de møttes i desember 2008.

– Han maste og maste hele natten og tuklet med både meg og venninnen, fortalte 28-åringen fra vitneboksen.

Kvinnen, som kommer fra et lite sted på Østlandet, ble kjent med Kopseng på internett og møtte ham første gang på en fest i Oslo. Bekjentskapet utviklet seg etterhvert til et forhold, som snart skulle vise seg å bli alt annet enn kjærlig, ifølge kvinnen.

I retten beskriver hun et forhold fylt av frykt, vold og verbal mishandling og at hun fikk store problemer etter at hun til slutt klarte å komme seg ut av forholdet.

– Jeg er sikker på at jeg ikke hadde levd i dag om jeg ikke hadde kommet meg bort fra ham, sa kvinnen, som fortalte at hun var svært psykisk nedkjørt mot slutten av forholdet.

– Samfunnet må beskyttes 

Kvinnens anmeldelse ble ikke levert inn før sommeren 2013. På spørsmål om hvorfor hun ventet, svarte hun gråtkvalt at hun ikke klarte det.

– Jeg måtte bli sterkere før jeg kunne gjøre det. Jeg måtte først hjelpe meg selv før jeg kunne hjelpe andre, men nå er det på tide at han står til ansvar for det han har gjort. Ikke bare mot meg men mot alle de andre kvinnene han har rørt opp livene til, sa kvinnen.

– Jeg unner ikke min verste fiende dette. Samfunnet må beskyttes mot ham, han har fått herje for mye, sier kvinnen mens hun kjemper mot tårene.

– Virket omsorgsfull

Ute på byen den første gangen de møttes, ble hun sittende å prate med den voldtektssiktede danseren på tomannshånd. I retten fortalte hun at hun fikk et veldig godt inntrykk av ham.

– Han virket som en veldig ærlig og ordentlig fyr som var veldig omsorgsfull, fortalte kvinnen i retten.

Kvinnen og noen venninner ble etter byturen med hjem til Kopsengs leilighet, der de også valgte å overnatte. Etter en lang kveld på byen og et langt nachspill skal Kopseng ha blitt veldig intens, og gitt klart uttrykk for at han ville ha sex - enten med henne eller en annen av venninnene.

For å få slutt på maset, valgte kvinnen å gi etter.

– Han var veldig rett på sak og var mye mer voldsom enn det jeg var vant med, fortalte kvinnen i retten.

Ble advart

Hun ble likevel betatt av mannen, som levde et liv med mye festing og en stor omgangskrets, til tross for at minst en av kameratene hans advarte henne mot Kopseng.

– Du må passe deg for Julio, han er farlig, sa NN til meg, men jeg hadde falt for sjarmen hans og klarte ikke å legge sammen to og to den gangen.

Noen uker senere valgte kvinnen og venninnen å dra tilbake på besøk til Kopseng for å gå på byen. Dette besøket ble begynnelsen på slutten på jentenes vennskap.

– Voldtok venninnen

Før de skulle gå ut på byen klagde venninnen på at menstruasjonen hadde uteblitt. Kopseng sa ifølge kvinnen at han kunne fikse det, bare hun ble med på et annet rom.

– Han skrøt av at han hadde varme hender og at han kunne helbrede ved å ta og trykke på ulike punkter på kroppen, sier kvinnen.

Kopseng og venninnen gikk på et annet rom og ble der en god stund.

– Jeg stusset på det. Da vi hadde kommet hjem fra osloturen merket jeg at det var noe med henne, og hun fortalte at han hadde voldtatt henne, fortalte kvinnen.

Kvinnen var sjokkert over det venninnen fortalte, og sier hun konfrontere på telefon Kopseng med venninnens påstander. Det ble kontant avvist og Kopseng sa ifølge kvinnen at voldtekten aldri hadde funnet sted, og at venninnen løy fordi hun var sjalu.

– Han er en ekspert på å manipulere virkeligheten til sin fordel. Jeg har aldri vært borte i en person som er så god på å vri sannheten som ham, fortalte kvinnen i retten. 

Kvinnen valgte å tro på Kopsengs forklaring, og i vitneboksen fortalte hun lavmælt om hvordan dette førte til at vennskapet med den andre kvinnen ble ødelagt og at hun innledet et forhold til Kopseng.

– Hadde jeg valgt å høre på NN den dagen og kuttet kontakten med ham på stedet, så hadde jeg ikke måttet oppleve alt jeg har opplevd, sa kvinnen tydelig preget i retten.

– Truet med kniv

Den 28 år gamle kvinnen tok flere ganger til tårene under forklaringen, men beskrev i retten detaljert og tydelig om en rekke angivelige voldtekter og grov vold Kopseng skal ha utøvd. Noen episoder husker hun bedre enn andre:

– Han grep en kjøkkenkniv og pekte den mot meg i halshøyde mens han sa ting som at «jeg kjenner mennesker som har drept folk før», fortalte kvinnen.

I den samme situasjonen hevder kvinnen Kopseng tok en telefon for å skremme henne ytterligere.

– Han ringte noen og jeg hørte han si «jeg har en her som skal bort, hun skal bort nå», forklarte kvinnen i retten.

Da kvinnen gjorde det slutt med Kopseng i 2010 kom det ifølge henne flere trusler.

– Du skal være veldig forsiktig med hva du sier eller gjør, jeg har folk som passer på deg, sa han ifølge kvinnen.

– Han sa han kjente torpedoer, og jeg har levd i frykt i fire år, sett meg over skulderen og ikke følt meg fri i det hele tatt, sa hun i retten.

– Tvunget i glohett badekar

Kvinnen skal ved et par anledninger ha protestert på Kopsengs vold, både ved å forsøke å stikke av og ved å slå tilbake. En gang var straffen hun hevder hun fikk av Kopseng svært brutal.

– Han fylte opp badekaret med glovarmt vann og tvang meg til å sette meg ned i det. Der måtte jeg sitte i ti minutter. Han satt på toalettet og tok tiden, mens jeg satt i badekaret og brant. Det var tortur, sa kvinnen, mens Kopseng satt i et tilstøtende rom og lyttet på forklaringen.

I sin forklaring beskriver hun sin tidligere kjæreste som en person med svært kort lunte og med svingende og uforutsigbart humør. Hun fortalte at han, dersom hun forsøkte å si nei, skiftet personlighet og lagde en slags knurrelyd.

– Hvis jeg nektet å ha sex, sa han gjentatte ganger «jeg eier deg, jeg eier deg», hevder kvinnen.

– For meg er han et monster. Han har ikke noe respekt for andre mennesker.

Etter kvinnens ønske var ikke tiltalte til stede i salen under dagens forklaring, og bistandsadvokaten opplyser at hun vurderer å skaffe seg hemmelig adresse.

Julio Kopseng har nektet skyld for alle voldtektene han er tiltalt for.