UENIG: «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav (35) vil minne folk på at det er 80 prosent godt stemning i årets sesong. (FOTO: ALEX IVERSEN/TV2)
UENIG: «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav (35) vil minne folk på at det er 80 prosent godt stemning i årets sesong. (FOTO: ALEX IVERSEN/TV2)

Farmen-Gaute: – Det er ikke mobbing!

Programlederen slår tilbake mot kritikken om at TV 2 lager mobbe-TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange mener at årets sesong av «Farmen» er mobbe-TV, og tilbakemeldingene har haglet på programmets Facebook-side.

Uenig i kritikken
Programleder Gaute Grøtta Grav (35) er ikke enig i kritikken.

– Det er feil, svarer han på spørsmål om han leder et program som driver med mobbing.

Se «Farmen» på Sumo - (krever innlogging)

Han forklarer at han har hatt tett dialog med deltakerne gjennom hele programmet, og at ingen har sagt noe som helst om mobbing.

– På Tinget (der deltakerne samles hver søndag) snakker vi om alt som har skjedd den siste uken. Det bruker vi halvannen time på, selv om det kun vises 2-3 minutter på TV.

God kontakt med kjempene
– Jeg har også hatt ekstra god kontakt med kjempene. Jeg har derfor snakket mye med Finn, som heller ikke har oppfattet det som har skjedd som mobbing.

Hver uke velges det en førstekjempe og en andrekjempe som må gjøre opp seg i mellom for å finne ut hvem som må forlate gården.

Alfahanner
Feiden mellom Finn Olav Odde (56) og Olav Harald Ulstein (51) har satt sinnene i kok hos enkelte av seerne, men programlederen ser på det som en god, gammeldags kamp mellom to alfahanner.

– Finn og Olav er to sterke menn. To sterke menn som begge vil vinne, men som har forskjellig taktikk. Det er ingenting i «Farmen»-reglene som sier at det ikke er lov med litt juks og fanteri, sier han til TV 2.

– Olav Harald velger en unorsk stil som provoserer mange. Hadde dette vært i Russland hadde Olav blitt hyllet, mens Finn ville fått pepper, sier Grøtta Grav.

Går for langt
Han reagerer selv på det enkelte skriver av tilbakemeldinger på internett.

– Man må skille på juks og fanteri, og mobbing. Det er jo reaksjonene til folk som er mobbing. Hovedpersonene selv tåler det, men når det går utover familie og den slags, går det for langt, fortsetter han.

Mye moro i årets sesong
Grøtta Grav synes det er synd at folk allerede har glemt at årets sesong har bydd på mye moro.

– 80 prosent har jo vært god stemning. Det startet med Bjørn som var livredd padder, fortsatte med den litt annerledes kjærlighetshistorien mellom Daniel og Charlotte og flørtingen mellom Alina og Magnus.

– Og så latsabben Frank da, mimrer han og ler.

Fjorårets sesong
Årets «Farmen»-sesong har hatt tilgang til mer ressurser enn tidligere, og han skryter av deltakerne som har klart å foredle det de har på en veldig bra måte.

– Jeg vil faktisk si at fjorårets sesong skilte seg mer ut enn årets sesong. Samholdet var enormt bra og det var ikke så mange krangler. Men alle de tidligere sesongene har hatt episoder og hendelser som har skapt reaksjoner, forklarer han. 

Oppfordring
Nå gjenstår det bare halvannen uke av «Farmen», og programlederen har en oppfordring.

– Det skjer mye verre ting ute i verden. Bruk engasjementet mot mobbing i lokalsamfunnet istedenfor. Der mobbingen virkelig er. På «Farmen» har vi kontroll, forsikrer han.