FÅR NY SJANSE: Malky Mackay skal lede Wigan tilbake til Premier League. FOTO: SCANPIX
FÅR NY SJANSE: Malky Mackay skal lede Wigan tilbake til Premier League. FOTO: SCANPIX

Kontroversiell manager erstatter Uwe Rösler

Malky Mackay overtar som Wigan-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malky Mackay overtar som Wigan-manager, bekrefter klubben onsdag ettermiddag.

Den tidligere Cardiff-manageren – som ble erstattet av Ole Gunnar Solskjær i fjor – overtar dermed Uwe Röslers jobb, som fikk fyken forrige uke.

Mackay har forsøkt å komme tilbake til en managerjobb det siste året, men har ikke fått napp hos noen klubber.

En av hovedgrunnene til det var at skotten ble satt i et dårlig lys av Cardiff-eier Vincent Tan tidligere i år. Malaysieren offentliggjorde en rekke private tekstmeldinger fra Mackay. Meldingene hadde rasistisk, homofobisk og kjønnsdiskriminerende innhold.

Det førte angivelig til at Mackay ikke fikk managerjobben hos Crystal Palace tidligere i høst, selv om han hadde blitt koplet til stillingen.

FA varslet også at de ville etterforske meldingene, men det harr foreløpig ikke fått noen strafferettslige konsekvenser for 42-åringen.

Wigan-eier Dave Whelan har imidlertid valgt å se bort fra avsløringene, selv om krefter innad i klubben også har være skeptiske til Mackay.

– Han er mannen som kan lede oss tilbake til Premier League. Han har tatt lag ut av Championship tidligere, og han kjenner denne ligaen inn og ut, sier han til klubbens hjemmeside.

– Jeg vet at denne ansettelsen vil få kritikk fra noen. Men vi går inn i dette med øynene åpne og vi har ingenting å skjule. Malky gjorde en feil, og det vet både han og vi. Vi har snakket om dette sammen, og han ba om unnskyldning for det som skjedde. Han har allerede måttet betale for det, i form av all den negative oppmerksomheten, sier Whelan.