TIL SVERIGE: Jan Jönsson er klar for svenske Halmstad. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
TIL SVERIGE: Jan Jönsson er klar for svenske Halmstad. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Jönsson tar over svensk klubb

Den tidligere Aalesund-treneren er klar for Halmstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter ti år som trener i Norge, vender Jan Jönsson hjem. Onsdag ble det klart at den tidligere Stabæk, Rosenborg og Aalesund-treneren tar over gamleklubben Halmstad.

Jönsson er mannen med flest kamper for Halmstad, med 557 kamper som spiller mellom 1978 og 1992. 22 år senere vender han altså tilbake.

Han skal ha signert en treårskontrakt med Allsvenskan-klubben.

– At det ble Halmstad når det kom en konkret forespørsel, kjentes naturlig og veldig forlokkende. Klubben er, etter alle disse årene, som en ekstra familie for meg, sier Jönsson til Hallandsposten.

Etter et kort opphold som spiller i Japan, startet Jönsson trenerkarrieren i samme land.

Etter sju år som trener i Sverige tok 54-åringen over Stabæk, hvor han ble fra 2005 til 2010. Etter to år i Rosenborg ble han hovedtrener i Aalesund i 2013. 

 

Jens Gustafsson reddet Halmstad fra nedrykk denne sesongen, men onsdag informerte han spillerne om at han er ferdig i klubben.

– Det er et sjokk. Jeg trodde ikke at det skulle skje. Det er veldig trist. De fleste liker Jens veldig godt, sier midtbanespilleren Antonio Rojas.

Gustafsson skrev en ny toårskontrakt med Halmstad i august. Men er altså ferdig nå.

Rojas vet lite om Jönsson.

– Jeg har ingen aning. Jeg vet ikke hvordan han er. Akkurat nå tenker jeg mest på Jens. Det må være tøft for ham å få vite det på denne måten. Han skulle hit for å ha trening, og så dro han hjem, sier Halmstad-spilleren. (©TV 2/NTB)