ENGLAND-AKTUELL: De engelske storklubbene står i kø etter at Lionel Messi åpnet for å forlate Barcelona.
ENGLAND-AKTUELL: De engelske storklubbene står i kø etter at Lionel Messi åpnet for å forlate Barcelona.

Fotballryktene:
Messi åpner for Barca-exit - Premier League klubbene står i kø

Og Manchester United vil legge penger på bordet for tysk verdensmester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

42 dager. Det er 42 dager igjen til perleporten åpner seg og klubbledere fra hele Europa kan gå amok på nyttårssalg rundt om i verden.

Platinakortene skal gå varme, og det skal handles med et snev av panikk og impulsivitet.

Men hvem går hvor? Og hva blir den største overgangen i de 31 dagene det er mulig å forsterke laget før vårsesongen?

Lionel Messi innrømmet tirsdag at han fort kan komme til å forlate Barcelona. «Selv om jeg alltid har sagt at jeg vil bli her for alltid, så er det ikke alltid at alt går som du vil», fortalte han. Og når en av verdens beste spillere åpner for klubbytte, så er det alltids en og annen klubb som er interessert. Manchester United er per definisjon interessert i alle fotballspillere, derfor kommer det ikke som noen overraskelse at Daily Express nevner dem som frontrunners i kampen om den lille argentinske magikeren. Og når det er spillere i de dyreste kategoriene tilgjengelig, så er selvsagt også Manchester City klar. Mens Arsenal gikk glipp av Messi som guttunge, og kan være interessert i å gjøre et nytt forsøk på å få ham til klubben.

Det lukter ikke helt Champions League av midtforsvaret til Manchester United. Og nå skal til og med Louis van Gaal ha innsett dette. Og nederlenderen lar seg ikke stoppe av at spillere sier at de ikke vil til Manchester United. Da svarer han bare med å by enda høyere. Ifølge Daily Star skal det nå brukes en halv milliard kroner på å få Mats Hummels til Old Trafford. Det er rundt 100 millioner mer enn Arsenal skal være villig til å gi for midtstopperen. Selv om tyskerens ufravikelige krav er spill i Champions League. En turnering Manchester United har deltatt før i tiden.

Arsenal var interessert i den italienske kantspilleren Alessio Cerci i sommer, men 27-åringen endte opp i Atletio Madrid. Men han har fortsatt til gode å starte en kamp i Primera Division. På de første elleve serierundene har han totalt 77 minutter, fordelt på fire innhopp. Nå skal Manchester United ønske å hente ham til England for å få større bredde i den offensive delen av midtbanen, skriver Daily Express. Arsenal er også ventet å komme på banen igjen.

Rolando Aarons har imponert heftig for Newcastle. Og nå vil storklubbene gjerne ha 19-åringen, skriver Daily Star. I Arsenal er man vant til å toppe Premier League gjennom sommeren - frem til poengene begynner å bli delt ut i august. Så hvorfor ikke hente spilleren som kommer først i alfabetet? Da kan The Gunners toppe toppscorerlisten også fra midten av mai til midten av august.

The Gunners sikter også høyere når de skal forsterke laget i januar. De vil nå gi Manchester City kamp om Real Madrids midtbanespiller Isco, melder Daily Express. City-manager Manuel Pellegrini vil bruke sitt vennskap med 22-åringen, fra deres tid sammen i Malaga, for alt det er verdt. Men chilenerens usikre fremtid på Etihad kan tale i favør av Arsenal, som har Santi Cazorla og Nacho Monreal, som også var i Malaga med duoen. Liverpool skal visstnok også være interessert.

Den serbiske veteranspissen Nikola Zigic trodde han skulle få kontrakt med Arsenal i sommer, men Arsene Wenger fikk rykninger i munnvikene da han ble konfrontert med kommentarene fra 34-åringen om at The Gunners var interessert i ham. Etter å ha gått og ventet på en storklubb i hele sommer, er Zigic nå i ferd med å innse at interessen for ham ikke er så overveldende. Birmingham Mail skriver nå at spissen har dukket opp på trening med gamleklubben Birmingham, og kan komme til å gjøre comeback for Brums dersom den nye manageren Gary Rowett liker det han ser av ham.

Manchester City har Pablo Zabaleta og Bacary Sagna på høyrebacken. Derfor er manager Manuel Pellegrini interessert i å få bedre dekning i den posisjonen. Nå skriver Manchester Evening News at en byttehandel, hvor midtstopperen Matija Nastasic går til Juventus og Stephane Lichtsteiner går motsatt vei, er på trappene.

John Guidetti har bidratt sterkt til å redde jobben til Ronny Deila. Svensken har scoret ni mål på ti kamper etter at han kom på lån fra Manchester City. Men Celtic kan neppe regne med å beholde 22-åringen. For TalkSPORT skriver at Marseille har hatt speidere og kikket på ham ved flere anledninger denne sesongen, og skal ha sett seg ut Guidetti som erstatter for Andre-Pierre Gignac, som trolig forsvinner som bosmanspiller til sommeren.

Emmanuel Agyemang-Badu imponerte mange under VM. Da var det klubber som Arsenal, Tottenham og Liverpool som ble koblet til ghaneresen. Men den siste tiden har det gått litt opp og ned for den defensive midtbanespilleren. Nå vil han bort fra Udinese, men nå heter de interesserte klubbene Stoke og Hull, skriver Daily Mirror. Den 169 centimeter store kraftpakken har halvannet år igjen av kontrakten sin med Udinese.

Erik Lamela har fortsatt et stort navn i Italia. Midtbanespilleren herjet for Roma før 300-millionersovergangen til Tottenham. I Spurs har han bare vist i glimt hva som bor i ham. Og han har ikke lagt skjul på at en retur til Italia frister. Tottenham på sin side har lenge vist interesse for Juventus-angriperen Sebastien Giovinco. Nå hevder TalkSPORT at en byttehandel kan være aktuell. Lamela til Juventus og Giovinco til Spurs - ingen penger involvert.

AIK-spissen Kennedy Igboananike er blitt svensk statsborger, noe som har fått Premier League-klubbene på banen. 25-åringen var på vei til Southampton i fjor, men da røk overgangen fordi spissen ikke fikk arbeidstillatelse. Det er ikke lenger noe tema, nå som han er blitt svensk. Både Southampton og Queens Park Rangers skal være interessert i å hente ham til England i januar, skriver Daily Mirror.