TILTALT: Julio Kopseng er i Oslo tingrett tiltalt for ni voldtekter, men nekter straffskyld.
TILTALT: Julio Kopseng er i Oslo tingrett tiltalt for ni voldtekter, men nekter straffskyld.

Julio Kopseng (37) i retten: – Jeg er en rundbrenner

OSLO TINGRETT (TV 2): TV-danser Julio Kopseng er tiltalt for ni voldtekter. Kopseng innrømmer at han er glad i sex. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-danser Julio Kopseng (37) er tiltalt for ni voldtekter i perioden 2002 – 2013. Flere av voldtektene skal ha skjedd etter at han dopet ned kvinnene. Blant tiltalepunktene finnes også tilfeller av mishandling og vold. 

Flere av kvinnene skal ha fått psyksiske skadevirkninger som følge av de angivelige voldtektene. Julio Kopseng nekter straffskyld for alle de ni voldtektene. 

I mai 2013 ble Kopseng anmeldt av en britisk kvinne for overgrep. Den britiske kvinnen forklarte seg i Oslo tingrett tirsdag.

De to møttes gjennom et nettsted som lar medlemmer overnatte gratis hos hverandre mens de er på reise. Hun hadde med seg en vinflaske i gave som de senere delte.

Kopseng skal ha blandet inn et berusede eller bedøvende middel i vinen som han ga til kvinnen. Deretter skal han ha forgrepet seg på henne i forbindelse med en massasje, ifølge tiltalen.

– Jeg er uskyldig dømt

Onsdag var det 37-åringens tur til å forklare seg i Oslo tingrett. Kopseng ankom retten pent antrukket i hvit skjorte og grå genser.

Han forklarte seg først om hvordan han kom i kontakt med briten gjennom nettstedet. 

– Jeg skrev at hvis hun var interessert, så var det bare å ta kontakt, noe hun i løpet av en liten stund gjorde. Jeg svarte tilbake og forklarte hvor jeg bodde, og hvis hun var interessert så kunne hun ta bussen til Aker sykhus, forklarte Kopseng. 

Ifølge Kopseng spurte aldri kvinnen om adressen hans. Da den britiske kvinnen og barna ankom bussholdeplassen, gikk 37-åringen for å møte briten.

– Hun var den eneste på bussholdeplassen, og hun hadde veldig mye baggasje. Vi hilser og gir hverandre en klem. Jeg hilser på barna. Da vi kom inn, så lekte jeg med ungene til hun fant seg til rette på rommet, fortsatte han.

På dette tidspunktet var Julio Kopseng allerede dømt for flere voldtekter. 

– Synes du at det var naturlig å fortsette med dette (ta i mot overnattingsgjester, journ. anm.) etter at du var blitt dømt for voldtekt? ville medaktor Andreas Strand vite.

– Ja, jeg hadde jo anket den. Jeg mener fortsatt at jeg er uskyldig dømt, det er en pågående sak som ikke er ferdig. 

– Kvinnen sjenket i glassene

I retten tirsdag forklarte kvinnen seg om vinflasken hun hadde med. Kvinnen sa at Kopseng tok med seg vinflasken fra stua og inn på kjøkkenet, og at det tok litt tid før han kom tilbake. 

Julio Kopseng hevder at det var kvinnen som skjenket i glassene. 

– Jeg åpnet vinen og satt den på stuebordet til lufting, Jeg gikk på kjøkkenet og hentet to glass. Så vidt jeg husker så skjenket hun i glassene. 

Kopseng forklarte deretter at kvinnen sa hun følte seg «kind of tipsy». Han tilbydde henne å ta en dusj. 

– Da hun returnerte fra badet, kom hun ut iført mitt håndkle. Dette stusset jeg på siden det står på profilen min at det er greit å ha med sengetøy selv, forklarte han. 

FORSVARER: Djordje Borojevic er Julio Kopsengs forsvarer Han har tidligere uttalt at det ikke er noen materielle bevis i saken som kan understøtte tiltalen. Foto: Alexander Klanderud
FORSVARER: Djordje Borojevic er Julio Kopsengs forsvarer Han har tidligere uttalt at det ikke er noen materielle bevis i saken som kan understøtte tiltalen. Foto: Alexander Klanderud

Ifølge Julio Kopseng forsøkte kvinnen å forføre han, og at han stoppet det hele. 

37-åringen sa i retten at kvinnen kommenterte puppene sine, og at han tok på dem. Deretter sa Kopseng at kvinnen kysset han. 

– Jeg sier «beklager jeg kan ikke gjøre dette. Jeg har akkurat vært i en sak som gjelder overgrep». Hun stopper da opp og virker sint, hevdet han. 

– Aldri hatt Rohypnol

Ifølge tiltalen skal Kopseng ha gitt den britiske kvinnen et glass vin iblandet berusende eller bedøvende middel.

I retten spurte aktor om Kopsengs kjennskap til slike midler. 

– I henhold til det jeg har jobbet med i utelivet så er Rohypnol noe man kan bruke, sa den tiltalte. 

– For meg er Rohypnol alt innefor beroligene og stressavslappende, sier han. Han legger til at han aldri har brukt Rohypnol. 

– Du har aldri hatt Rohypnol i din bestittelse?

– Nei, det har jeg aldri hatt.

– Glad i sex

Ifølge tiltalen skal Kopseng ha forgrepet seg på den britiske kvinnen i forbindelse med en massasje. I retten i går forklarte hun at det ble brukt olje under masasjen. Julio Kopseng hevder at det aldri ble utført massasje. 

I retten erkjenner imidlertid Kopseng at han er glad i sex.

– Er du sexavhengig?

– Jeg kan si at jeg er glad i sex, men det er ikke et altomfattende tema, svarte Kopseng.

Han forklarte videre at artistmiljøet i hovedstaden er lite, og innrømmet at han har hatt sex med mange.

– Jeg kan ikke nekte for at jeg har kalt meg en rundbrenner. Jeg er glad i sex.

Arbeidet som artist

Julio Kopseng har livnært seg som danser, og har blant annet opptrådt på barnekanalen NRK Super og i TV 2-konkurransen «Norske talenter». Han har også arbeidet som fotograf, stripper og flammesluker.

Julio Kopseng soner i dag fengselsstraff for to voldtekter. To av de ni nye voldtektene skal ha skjedd etter at den første rettssaken startet.

Det første tiltalepunktet er tolv år gammelt og skal ha funnet sted i 2002.

Det er lagt ned påstand om forvaring med tidsramme 15 år og minstetid på 10 år. Straffesaken pågår frem til 16. desember.