SIKTELSEN KAN BLI UTVIDET: Bildene som ble offentliggjort av Gianluca Ros etter drapet på Etterstad. Foto: Politiet.
SIKTELSEN KAN BLI UTVIDET: Bildene som ble offentliggjort av Gianluca Ros etter drapet på Etterstad. Foto: Politiet.

Etterstad-drapet: Kan ha planlagt drapet

Drapssiktelsen mot italieneren (47) kan bli utvidet til overlagt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I ettermiddag blir 47 år gamle Gianluca Ros som er siktet for drap og drapsforsøk på Etterstad fremstilt for varetektsfengsling. Påtalemyndigheten vurderer å utvide siktelsen fra forsettlig til overlagt drap.

– Det vi har nå er en foreløpig siktelse og den kan bli endret til overlagt drap. Det vil vi gjøre en vurdering på i løpet av onsdag formiddag, sier Egil Kulseth, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til TV 2.

Erkjenner drap

Det betyr at påtalemyndigheten vurderer om mannen hadde planer om å drepe. 47-åringen har erkjent de faktiske forhold. Han har erkjent straffskyld for drapet på den 40 år gamle mannen, men han har ikke erkjent straffskyld for drapsforsøk på 35-åringen som ligger hardt skadet på sykehus.

Den 47 år gamle italieneren samtykker til varetektsfengsling.

– Han godtar å bli varetektsfengslet, sier mannens forsvarer Bjørn Rudjord til TV 2.

Det betyr at fengslingsmøtet kan bli gjennomført som kontorforretning uten at noen av partene er til stede i Oslo tingrett.

Har forklart hvorfor

Søndag satt mannen i et over sju timer langt avhør på politihuset på Grønland. Her forklarte han blant annet hvorfor han gikk til angrep på det homofile samboerparet utenfor deres leilighet på Etterstad lørdag kveld.

– Motivet for handlingen var et av temaene under avhøret søndag. Vi har fått en forklaring rundt dette, men vi ønsker ikke å gå ut med hva som kom frem i avhøret av hensyn til etterforskningen, sier Egil Kulseth, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til TV 2.