Enkel remis for godt forberedt Carlsen

Magnus Carlsen sikret et halvpoeng med sorte brikker etter solide hjemmeforberedelser.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Carlsen og Vishy Anand fikk en kort dag på jobben i sjakk-VMs åttende runde. Carlsen hadde aldri problemer med å utlikne med sorte brikker, da hans hjemmeforberedelse så ut til å vare over tjue trekk. 

Etter 41 trekk og litt over to timer var partiet over, og Carlsen opprettholder med sifrene 4,5-3,5 ledelsen i matchen.

Anands bortkastede hvitparti

Magnus Carlsen er kjent for å unngå lange teorivarianter, og kun forberede seg til et punkt hvor han ser han har en spillbar stilling. I de to siste partiene er det derimot en helt annen nordmann vi har sett i åpningene! I dag, som i går, har Carlsens forberedelser virket å gå over titalls trekk. 

- Det var forberedelser fra sekundantene mine, bekreftet verdensmesteren på pressekonferansen. 

Forberedelsene førte til at Anand tidlig måtte gå i tenkeboksen, for allerede i trekk ni spilte Carlsen ut overraskelsen sin. Inderen fant aldri mottrekk som ga ham mer enn en ørliten fordel - til tross for et tidsbruk langt over nordmannens. 

- Jeg fikk ikke mye ut av dette partiet, kommenterte Anand. 

Dermed kan Carlsen være godt fornøyd med en kort dag på jobben, hvor han brukte minimalt med energi og allikevel fikk med seg et halvpoeng med sorte brikker. 

- Det var et bra resultat for meg. Jeg følte meg ikke helt i form i begynnelsen av partiet, men det bedret seg utover partiet, sa verdensmesteren på pressekonferansen. 

En viktig hviledag

Onsdag er hviledag for spillerne. Magnus Carlsen, som til tider så ut til å sovne under dagens parti, uttrykket takknemlighet for det.

- Nå mot matchens slutt blir hviledagene viktigere og viktigere, og jeg skal prøve å hvile litt i morgen, sa han. 

Også Anand har planer om å hvile, men avslørte at det også kom til å bli satt av tid til sjakk og forberedelser. 

Holder kortene tett til brystet

Mot matchens slutt er det tydelig at spillerne ønsker å holde hemmelighetene sine for seg selv. På dagens pressekonferanse ga både Anand og Carlsen svært korte, lite informative svar. 

Vishy, kan du si du var overrasket over Magnus' trekk? spurte Anastasiya Karlovich, damen som leder de internasjonale pressekonferansene, etter partiet. 

- Det var ikke hva jeg hadde forventet mest, bekreftet Anand.

- Magnus, var dette forberedt fra sekundantene dine? 

- Ja, mumlet han. 

Magnus, hvordan kan du si at forberedelsene dine i dag var annerledes enn tidligere? spurte TV2s journalist i Sotsji, og håpet trolig på mer enn svaret hun fikk. 

- Jeg spilte en annen variant, svarte verdensmesteren kort. 

Etter knappe ti minutter takket Karlovich de oppmøtte journalistene, og spillerne ble eskortert til matchens første doping-test. 

- Alltid en hyggelig overraskelse, flirte Carlsen.