Derfor valgte Farmen-Ørjan å bryte avtalen med Stine

Ørjan Hult (25) overrasket alle da han tok helomvending, og sviktet Farmen-venninnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var mange som ble overrasket da Ørjan Hult (25) skulle velge ny storbonde mandag, og valget ikke falt på Stine Sørum (30).

Ørjan og Stine hadde gjort en avtale på forhånd, men i siste sekund ombestemte Ørjan seg og valgte Finn Olav Odde (55) istedenfor.

Se reaksjonene til deltakerne i videovinduet over.

Mens Stine reagerte med sjokk og vantro, måtte Finn Olav ta til tårene fordi han ble så rørt.

– Jeg sto for en liten tvist der, sier Ørjan lattermildt til TV 2.

– Hadde det vært hvilken som helst annen uke, så hadde jeg valgt Stine. Men så kom jeg på noe Stine sa tidlig i konkurransen, at inne på Farmen kan man ikke stole på noen. Og jeg ønsket å sikre både Finn og Olav en plass i finaleuken, forklarer Ørjan.

– Så han var trøtt og sliten

Ørjan klarte å bevare spenningen til siste slutt, og alle var helt sikre på at Stine kom til å bli ny storbonde. Til og med da Finn prøvde å inngå en avtale med ham før søndagens tvekamp, holdt Ørjan masken.

Men til syvende og sist ville Ørjan redde Finn.

– Jeg synes Finn fortjente å komme til finaleuken. Han hadde vært i tre tvekamper på rad. Jeg så at han var trøtt og sliten, og jeg ville ikke at han skulle gå rundt og bekymre seg for en ny tvekamp den fjerde uken også.

– Skulle gitt ham et kraftig ballespark

Stine legger ikke skjul på skuffelsen i mandagens program.

– Jeg er utrolig skuffet over Ørjan. Jeg trodde godt om ham, frem til i dag. Hadde jeg kunne gitt ham et kraftig ballespark nå, så hadde jeg gjort det, sa Stine etter sjokkbeskjeden.

Ørjan var forberedt på at det ville komme reaksjoner fra de andre deltakerne, men det var en sjanse han var villig til å ta.

– Jeg visste at Stine kom til å bli sur, men til syvende og siste så klarte jeg ikke å stole på noen. Så jeg tok saken i egne hender, sier Ørjan, og legger til at det ikke er noen sure miner mellom ham og Stine i dag.

– Jeg har fått forklart hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde. Hun har fortalt at hun vurderte å være sur på meg, men hun klarte det ikke da jeg fikk gitt henne en klem, forteller 25-åringen.

Farmen ser du på TV 2 mandag og onsdag kl. 21.40, samt søndag kl. 20.00.