VIL HA MER KONTROLL: Brødrene Anders (t.v) og Jøren Aukland bryter samarbeidet med hovedsponsoren. (AP Photo/Mario Facchini)
VIL HA MER KONTROLL: Brødrene Anders (t.v) og Jøren Aukland bryter samarbeidet med hovedsponsoren. (AP Photo/Mario Facchini)

Aukland bryter med hovedsponsoren

Langløpsessene tar kontroll over eget lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BEITOSTØLEN (TV 2): Etter sju års samarbeid, bryter laget til brødrene Aukland hovedsponsorsamarbeidet med vikarbyrået Centric (tidligere Xtra Personell). Etter det TV 2 erfarer er dette første steg i en prosess som skal sikre brødrene mer innflytelse i laget. Det formelle navnet på laget blir inntil videre «Team Aukland».

– Vi er takknemlige for at Centric har gitt oss muligheten til å bygge vårt eget «brand», og er takknemlig over den støtten vi har fått i sju år, sier Anders Aukland til TV 2.

Blir med videre
Centric, som hadde kontrakt ut sesongen, blir med videre. Men da bare i et mindre sponsorat. Og det hevdes, som vanlig, at de skilles som venner.

– Det har vært sju fantastiske år med historiske resultater. Teamet har betydd mye for oss med tanke på merkevarekjennskap og intern kulturbygging, sier administrerende direktør, Per Christian Johansen.

Langløpssesongen starter 13.desember med lagtempo i italienske Livigno. Og Aukland-brødrene er som vanlig i favorittsjiktet. Anders Aukland er 42 år gammel, og skal etter planen gå inn i laget på et mer administrativt nivå de neste årene.

Suksessgaranti
– For videre suksess er det viktig å bygge et godt grunnlag for framtiden. Og det er ingen som vet mer om å lykkes i langløp enn brødrene Aukland. Så derfor vi vi sikre oss at de blir med i teamet, også etter at de gir seg som aktive løpere, sier manager Nils Marius Otterstad til TV 2.

Laget har også varslet en pressekonferanse på Beitostølen på torsdag, der de skal legge fram en mer detaljert plan for den framtidige satsingen.