Fellaini albuet Liverpool-spiller til blods

Men belgieren slapp utrolig nok unna kort. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marouane Fellaini bidro til å styrke ryktet sitt som en kontroversiell spiller under søndagens EM-kvalifiseringskamp mellom Belgia og Wales.

Den belgiske midtbanespilleren dro nemlig tilsynelatende til med en stygg albue rett i ansiktet på Wales' Joe Allen. 

Hva synes du situasjonen? Se hendelsen og bedøm selv i videovinduet øverst (video med tillatelse fra MAX)!

Hendelsen fant sted vel 65 minutter inn i kampen, i det både Fellaini og Allen gikk etter ballen like ved midtsirkelen. Fellaini var først på ballen, men hevet albuen og traff Allen rett i hodet.

Blødde fra nesen

Liverpool-spilleren gikk sporenstreks i bakken med en blodig nese, og måtte ha legebehandling før han kunne fullføre kampen. 

Dommer Peter Kralovic sto rett bak Fellaini i situasjonen, men valgte å la fløyta bli liggende i lomma. Kampen ble først stoppet da ballen gikk ut over sidelinjen like etterpå.

Hendelsen blir selvsagt ekstra betent med tanke på at Fellaini er Manchester United-spiller, mens Allen spiller for erkerivalen Liverpool.

Flere britiske aviser brukte spalteplass på albuen mandag, og Daily Star kjørte blant annet tittelen «Wales Fellbow row».

Det ser for øvrig ikke ut til at Fellaini risikerer straff i etterkant. Mirror melder mandag ettermiddag at dommeren ikke har tatt med episoden i sin kamprapport. Ifølge avisen vil heller ikke UEFA følge opp hendelsen.

Allen selv avviste at Fellainis albue var med vilje.

– Det lå ingenting bak det, sa han til britiske medier etter kampen.

Tidligere AC Milan-spiller Zvonimir Boban slaktet imidlertid Fellainis oppførsel etter kampen. Den tidligere Kroatia-stjernen var gjest hos Sky Italia og fyrte til i retning belgieren.

– Fellaini kan ikke spille fotball. Jeg mener det helt seriøst: Han kan ikke spille fotball.

Ikke første gang

Episoden er for øvrig ikke den første albuerelaterte hendelsen Fellaini har vært involvert i de siste årene.

I mars traff han Manchester City-spiller Pablo Zabaleta med albuen i en Premier League-kamp, mens det samme skjedde igjen i serieåpningen mot Swansea denne sesongen. Da var det Ki Sung-yueng som ble truffet av belgieren.

Episoden med Zabaleta resulterte i gult kort til Fellaini, mens det var Ki som fikk se gult i august.

Fellaini har også skapt overskrifter grunnet angivelig spytting på motspillere. Den første hendelsen var i etterkant av den ovennevnte Zabaleta-episoden, mens den andre fant sted i Manchester-derbyet tidligere denne måneden. Da var det City-spiss Sergio Agüero som tilsynelatende fikk en Fellaini-spyttklyse mot seg.

United-manager Louis van Gaal forsvarte belgieren.

– Jeg har hørt at det diskuteres på sosiale medier. Men på TV har man vist at han skjeller ut Aguero. Når man skriker kommer det noen ganger litt sikkel ut. Jeg tror ikke at han er en mann som spytter, sier van Gaal.

PS! Wales har for øvrig fått en drømmestart på sin EM-kvalifisering og ligger på en overraskende 2. plass i gruppe B, kun ett poeng bak gruppeleder Israel. Belgia ligger på sin side på en skuffende 4. plass, fire poeng bak Israel og ett poeng bak Kypros (!) på 3. plass.